Vés al contingut
Catalunya Religió

(Obra Social “la Caixa”) L’Obra Social ”la Caixa” i el Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya han acordat potenciar la tasca de promoció de l’envelliment actiu de la gent gran de Catalunya. Aquest divendres les dues entitats van signar un conveni amb l’objectiu de millorar el benestar d’aquest col·lectiu a través del foment de la participació social i d’hàbits saludables, en el marc del projecte “gent3.0”.

El compromís que han signat ambdues institucions suposa un pas més en la col·laboració que mantenen des de 1997 i que fins al moment ha permès dur a terme un ampli programa d’activitats en 43 casals de gent gran conveniats entre ambdues institucions i en 60 esplais propis de l’Obra Social “la Caixa” del que s’han beneficiat més d’un milió de persones grans d’arreu de Catalunya.

Durant la seva intervenció en l’acte de signatura del conveni amb el conseller Josep Lluís Cleries, el director general de la Fundació “la Caixa”, Jaume Lanaspa, ha afirmat que “davant l’augment de l’esperança de vida i la millora de les condicions socials i de salut, es necessari impulsar al màxim l’envelliment actiu i saludable de les persones grans i la millor manera de fer-ho és col·laborant i sumant esforços com anem fent amb la Generalitat de Catalunya des de 1997”.

El programa es desenvolupa, d'una banda, a través dels projectes de participació social i voluntariat, amb què es vol impulsar la participació activa de la gent gran a partir de la seva tasca voluntària en projectes tecnològics, culturals i socials, entre d’altres. D'altra banda, les activitats se centren en la promoció de la salut i qualitat de vida. Podeu veure la informació completa aquí.

Aquest any el programa que desenvolupen l’Obra Social ”la Caixa” i la Generalitat de Catalunya prioritzarà projectes que contribueixen a situar la gent gran en la societat com a protagonistes en un context de creixent envelliment i difícil conjuntura econòmica.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.