Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Fundació Pere Tarrés) La nit de divendres a dissabte els casals de la Fundació Pere Tarrés a Barcelona celebraran la Nit al Casal, una festa nocturna que començarà el divendres 13 de juny a la tarda i acabarà el matí de dissabte després d’esmorzar. Els participants de tots els casals que organitza la Fundació Pere Tarrés estan convocats al CEIP Fructuós Gelabert.

La vetllada començarà a les nou del vespre amb la desfilada dels participants pel Fotocall per fer les fotografies de record, tant ells sols com amb els seus companys d’aventures. Seguidament es farà el lliurament dels premis dels esports que han practicat durant el casal i un pica-pica.

La nit també inclourà un concert de rock en directe on els joves podran demostrar les seves aptituds per al ball. Cap a les 23h està previst el final de la festa i els participants es quedaran a dormir al mateix recinte del casal acompanyats dels monitors. No serà fins el matí de dissabte i, després d’esmorzar tots plegats, que es donarà per finalitzada aquesta activitat.

Els casals d’estiu han esdevingut en els darrers anys una opció molt valorada pels pares i mares ja que no només els permet conciliar la seva vida laboral i familiar sinó que permet la continuació del projecte pedagògic que es realitza durant l’any a l’escola. Enguany, el centre d’interes dels casals s’ha centrat en els superherois per als més petits i els esports i els mitjans de comunicació per als més grans.

Les peticions de beques s’han incrementat un 60%

Moltes famílies estan tenint dificultats per assumir les activitats d’estiu de lleure del seus fills i filles i les sol·licituds de beques i ajuts de les famílies a la Fundació Pere Tarrés s’han incrementat un 60% respecte a l’any passat. El 2011 es van rebre 990 sol·licituds d’ajut, mentre enguany ja s’han superar les 1.600. El 48% de les peticions procedeixen de famílies del Barcelonès, el 30% de la zona del Vallés i el 17% del Baix Llobregat.

 
Enguany la Fundació Pere Tarrés ha ampliat la campanya “Ajuda’ls a créixer” per incrementar la captació de recursos i garantir que els infants tinguin dret al lleure, i que la situació econòmica de les famílies no limiti les possibilitats que nens i nenes puguin gaudir d’un estiu educatiu de qualitat. Tot i que s’estan rebent donatius particulars i d’empreses, ajuts de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i altres administracions així com d’algunes entitats bancàries com el programa Proinfància de La Caixa, els fons recollits no són suficients actualment per atendre totes les peticions.