Vés al contingut
Catalunya Religió

(IQS) Del 22 al 25 de juliol es farà a l’IQS de Barcelona l'Annual World Forum de la IAJBS (International Association of Jesuit Business Schools). La divuitena edició que porta per títol "Tecnologia i empresa per a un món sostenible". El Fòrum aplegarà representants de més de cinquanta escoles de negocis de la Companyia de Jesús d'arreu del món. Al llarg de la trobada s'abordaran qüestions com l'empresa i el medi ambient, les reformes que cal fer en el sistema econòmic per fer-lo més just i més humà, i la cooperació econòmica i tecnològica entre països.

El Fòrum s'iniciarà el diumenge 22 de juliol amb la conferència inaugural que pronunciarà el pare Michael Garanzzini, delegat de la Companyia de Jesús per a l'Educació Superior.

Dilluns i dimarts, a banda de les sessions de comunicacions, hi haurà quatre conferències plenàries, pronunciades pel jesuïta Gaël Giraud (Universitat de París, Sorbona I), Mariano Marzo (Universitat de Barcelona), i Víctor Grau (MIT) i Adela Cortina (Universitat de València). Gaël Giraud exposarà les propostes que ell, juntament amb altres economistes, han pensat per reformar el sistema econòmic, i que han estat presentades en el llibre de gran impacte publicat a França 20 propositions pour réformer le capitalisme.

Mariano Marzo parlarà sobre la situació energètica mundial, en especial sobre els combustibles fòssils, i les conseqüències d'aquesta situació sobre l'economia. El professor Víctor Grau explicarà la seva experiència com a membre del D-Lab del MIT, un centre de cooperació tecnològica amb països en vies de desenvolupament. I finalment, Adela Cortina presentarà una ponència sobre les bases ètiques en què caldria fonamentar el desenvolupament i l'economia perquè esdevinguin font de progrés humà.

Una delegació d'IQS ha presentat aquest dijous la trobada à la presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert. En la visita, Enric Puig, president de la Fundació IQS, va remarcar que "la crisi econòmica actual ha posat en qüestió, també, el model d'escola de negocis que, malgrat oferir una capacitació tècnica excel·lent i eficaç, no ha sabut dotar els seus alumnes de capacitat ètica. El pare Adolfo Nicolás, general de la Companyia de Jesús, alertava d'aquesta disfunció quan afirmava que els negocis sense ètica condueixen al desastre".

A la visita al Parlament també hi ha assistit Enric Julià, director general IQS, Pere Regull, nou director general IQS a partir de l'1 de setembre, Jesús Tricás, degà d'IQS School of Management i president del board de la IAJBS, María Luisa Espasa, directora de Comunicació IQS, i el professor Francesc Martori, membre del comitè organitzador del Fòrum

El 18è Fòrum de la IAJBS ha estat organitzat per IQS en col·laboració amb la Universidad de Deusto, la Universidad Pontificia de Comillas, ESADE i la Universidad Loyola Andalucía.

L'IQS és un dels centres universitaris amb més prestigi dins del panorama acadèmic i científic nacional i internacional. Amb 107 anys d'experiència docent, IQS és una institució de referència dins la comunitat acadèmica espanyola i una de les principals escoles del país. Des de la seva integració en la Universitat Ramon Llull el 1990, de la qual és membre fundador, IQS ha experimentat una forta transformació: de ser un centre monofacultatiu entorn de la química, avui IQS està format per IQS School of Engineering amb els estudis d'Enginyeria Industrial, Enginyeria Química i Química, i per IQS School of Management amb estudis d'Administració i Direcció d'Empreses, a més d'oferir una àmplia oferta de màsters i doctorats. Les solucions en R+D+i a través de PEINUSA IQS i tota l'activitat en formació contínua que es realitza a través d’IQS Executive constitueixen un important vincle amb les indústries i empreses, que s'intensifica mitjançant Fundació Empreses IQS.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.