Vés al contingut
Catalunya Religió

(Bisbat d’Urgell) La Presidència del Consell de Conferències Episcopals d'Europa sobre la situació a Síria ha emès un Comunicat en què demana pregàries per Síria i ajuda als cristians i a tots els damnificats per la violència extrema que s'hi està vivint.

Aquest és el text del comunicat:

"Des de fa mesos, l'Església i tota la comunitat internacional miren amb gran aprensió i profunda tristesa l'escalada de violència a Síria, on les armes semblen haver substituït el diàleg.

"Esperem que les autoritats del país, la població i tots els creients, de qualsevol religió que siguin, mirin a Déu i trobin el camí que faci cessar totes les hostilitats, deposar les armes i emprendre la via del diàleg, de la reconciliació i de la pau. Aquest conflicte no pot sinó portar amb si inevitablement dols, destruccions i greus conseqüències per al noble poble sirià. La guerra és una via sense sortida. La felicitat no pot ser assolida sinó junts, mai en la prevaricació dels uns contra els altres.

"Els propers dies poden ser decisius per a la solució d'aquesta crisi. Exhortem per tant a tots els cristians d'Europa a multiplicar la seva obstinació de pregària per la pau en aquella regió.

"La nostra fe ens porta a esperar que sigui possible una solució a la crisi, lleial i constructiva, respectuosa dels interessos de cada un. Cal trobar de nou l'espai per a un diàleg de pau: no és mai massa tard per comprendre, per negociar i construir junts un futur comú.

"Estem segurs que, amb l'ajuda de Déu, el bon sentit pot prevaler i portar una convivència pacífica en la veritat, en la justícia, en l'amor, en la llibertat i en el respecte de totes les minories, en especial dels cristians del país."

Signen el comunicat el cardenal Péter Erdo, arquebisbe de Esztergom-Budapest, president del CCEE, el cardenal Angelo Bagnasco, arquebisbe de Gènova, vicepresident del CCEE, i monsenyor Józef Michalik, arquebisbe de Przemysl, vicepresident del CCEE. 19 de juliol, a Saint Gallen (Suïssa)

Tags

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.