Vés al contingut
Catalunya Religió
(Joan Antoni Cedó/Església de Tarragona) L’esplai és la proposta d’educació de la fe en el temps lliure, ajuda a l’encontre amb Jesucrist i a trobar els valors que tenen la seva arrel en l’Evangeli, a partir del qual es comprèn la finalitat dels esplais i els objectius de les seves accions i les seves dinàmiques que les concreten.
A l’Arquebisbat de Tarragona, la Fundació Santa Maria de Siurana, integrada a la Delegació diocesana de pastoral de joventut, coordina els diferents serveis que ajuden els esplais en aquesta voluntat evangelitzadora, des de la pedagogia pròpia de l’educació en el lleure, perquè puguin oferir-la als joves, adolescents i infants.
Des de la Federació de Centres d’Esplai Cristians, el Servei de Colònies de Vacances i l’Escola de l’Esplai es dóna suport als esplais i s’ajuda també que en l’Església diocesana es pugui trobar allò que cal en el treball pastoral d’educació en el lleure.

Un projecte educatiu cristià inclou la dimensió evangelitzadora. Ens correspon a tots saber-nos-en impulsors: monitors i directors de l’esplai amb el seu consiliari, rectors de les parròquies que ho promouen o els que hi ajuden des de la Fundació Santa Maria de Siurana, entre d’altres.

Article publicat al número de juliol de la revista diocesana Església de Tarragona.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.