Vés al contingut
Catalunya Religió
(Abadia de Montserrat) De l’1 al 5 de setembre se celebra al Monestir de Montserrat el Capítol de la Província Hispànica de la Congregació Benedictina Sublacense. Durant el Capítol s’ha procedit a l’elecció de l’abat Visitador, que té la missió de fomentar la unió fraterna entre els monestirs i de fer-hi les visites canòniques. Per a l’esmentat servei ha estat reelegit l'abat Josep M. Soler, càrrec que venia desenvolupant des de l’any 1996. Participen en el Capítol els superiors i un delegat de cadascuna de les comunitats, a més dels membres del consell del Visitador i del prefecte d’estudis de la Província. Formen part de la Província Hispànica deu monestirs i tres cases dependents, distribuïts entre Espanya, Colòmbia, Brasil, Puerto Rico i França, i són els següents: Samos (Galícia) –amb la seva casa dependent de Mayagüez (Puerto Rico)-, El Paular (Madrid), Estíbaliz i Lazkao (Euskadi), Valvanera (La Rioja), Montserrat (Catalunya) –amb les seves cases dependents d’El Miracle (Solsonès) i de Sant Miquel de Cuixà (Conflent)-, Medellín i Guatapé (Colòmbia), Ponta Grossa i Santa Rosa (Brasil).
En el decurs del Capítol, els superiors i delegats tenen l’ocasió de compartir la situació de les diferents comunitats i de tractar de diversos temes d’actualitat en la vida monàstica, com ara la formació dels nous candidats i l’accés i l’ús d’Internet en els monestirs.
Durant l’Eucaristia celebrada a l’inici del Capítol, Josep M. Soler va subratllar que “la Paraula de Déu ens convida a ser dòcils a l’Esperit Sant perquè il·luminats i guiats per ell sapiguem discernir el que realment ens convé per a ser fidels a la vocació que el Senyor ens ha donat com a monjos en l’Església d’avui, oberta ja al demà. La pluralitat dels nostres monestirs és patent, situats com estem en contextos tan variats (…); les diversitats lingüístiques, culturals, d’estils de vida comunitària, de treball i irradiació en els nostres entorns, de sensibilitats i de projectes és una riquesa que compartim”. “Juntament a la presència del Déu Trinitat en el nostre interior i en el sí de les nostres comunitats (…) tenim una vocació comuna marcada pel carisma benedictí, tan actual en l’Església i amb un missatge tan vàlid per a les societats de l’entorn dels nostres monestirs”, va afirmar el pare Abat de Montserrat.
El Capítol Provincial tria també dos delegats per assistir al Capítol General, que junt amb els superiors assistiran al Capítol General de la Congregació, que se celebrarà al Monestir de Subiaco (Itàlia), del 9 al 15 de setembre.
Finalment, del 17 al 26 de setembre tindrà lloc a l’Abadia Primacial de Sant Anselm de Roma el Congrés d’abats de l’Orde Benedictina, al qual assistirà Josep M. Soler, en qualitat d’abat de Montserrat i de Visitador de la Província Hispànica.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.