Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) L'Escola Cristiana de Catalunya dóna suport a un manifest publicat aquest divendres sobre la defensa d'un pacte fiscal propi de Catalunya. En el manifest s'assegura que les escoles concertades "estan patint importants disminucions de recursos públics". És per aquest motiu que es denuncia la "greu situació" de l'escola concertada. El manifest dóna plenament "suport a la demanda del Parlament d’un pacte fiscal que doti Catalunya d’una hisenda pròpia".
 
Aquí sota podeu llegir el manifest complet:
 
1. Les escoles concertades de Catalunya vivim una situació molt greu
 
Les escoles concertades de Catalunya i les persones que hi treballen estan patint, des de ja fa més de dos anys, importants disminucions dels recursos públics que s’hi destinen i uns endarreriments en el pagament dels compromisos contrets per l’administració -cada cop més greus- que estan portant molts centres al col·lapse econòmic.
 
2. La nostra situació no és aliena a la realitat del país
 
No podem estar-nos, per tant, de denunciar aquesta situació, que considerem injusta per molts motius. Però el col·lectiu no pot fer abstracció de la realitat del país i de la situació de les finances de la Generalitat.
 
3. Donem suport a la demanda del Parlament d’un pacte fiscal que doti Catalunya d’una hisenda pròpia
 
Per aquest motiu, des d’una voluntat de coresponsabilitat en els afers col·lectius i des de l’arrelament al país que caracteritza aquest sector de l’escola catalana, els representants dels centres concertats d’ensenyament manifestem el nostre total suport a l’objectiu fixat per una àmplia majoria de diputats en el Parlament de Catalunya d’”assolir la plena capacitat de decisió sobre tots els tributs suportats a Catalunya, poder disposar dels recursos econòmics que com a país es generen per atendre les polítiques socials i de creixement, i garantir la lleialtat institucional per evitar arbitrarietats i incompliments de les parts”, així com a les condicions d’eficàcia d’aquest objectiu.
 
4. L’objectiu fixat pel Parlament és urgent i no es pot rebaixar
 
Més enllà de posicionaments polítics específics que no ens pertoca de prendre, o de les legítimes aspiracions d’amplis sectors d’assolir un nou estatus polític per a Catalunya, entenem que assolir aquesta capacitat expressada pel Parlament de Catalunya és una condició necessària per revertir de manera sòlida la greu situació que patim, tant les escoles concertades com el País.
 
5. Ens unim a la crida a tota la societat i a totes les forces polítiques a donar-hi suport
 
Per això, no només donem suport a aquest objectiu, que considerem imprescindible i molt urgent, sinó que encoratgem tota la societat i totes les forces polítiques de Catalunya perquè, més enllà de les diferències, maldin per assolir aquesta fita amb la màxima celeritat i utilitzant tots els mitjans legítims al seu abast.
 
Agrupació Escolar Catalana Associació Professional Serveis Educatius de Catalunya - Fundació Escola Cristiana de Catalunya Confederació de Centres Autònoms d'Ensenyament de Catalunya Federació Catalana de Centres d'Ensenyament de Catalunya.

Barcelona, setembre de 2012