Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Joan Perera/CR) El passat 8 de setembre, el Santuari de la Mare de Déu de Núria ha celebrat la Solemnitat de la seva patrona, alhora també patrona del Bisbat d'Urgell.

La tradicional confluència de pelegrins ha omplert el Santuari per celebrar l'eucaristia, presidida pel capellà custodi mossèn Joan Perera, i fer, posteriorment, la processó de "les Núries", que porten, enmig de cants i pregàries, la Mare de Déu fins a l'ermita de Sant Gil on s'han resat les Lletanies de la Mare de Déu.
 
Aquest any s'ha escaigut el centenari de la translació per part del bisbe Joan Benlloch de la imatge de la Mare de Déu al Santuari actual des de l'antiga ermita que hi havia just al davant de l'actual Santuari. Arran d'això ha tingut lloc, abans de la missa, un concert de música sacra a càrrec del Cor CantusBarcelona, dirigit pel mestre Alfred Cañamero. I al final de la celebració, el mateix cor ha estrenat una sardana dedicada a la Mare de Déu de Núria, titulada "Vall Sagrada", amb lletra de mossèn Manuel Pal i música de mossèn Joaquim Mesalles.