Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(La Salle) 1.150 professores i professors, germans i seglars, van participar aquest divendres a La Salle Bonanova de Barcelona a la 20a Trobada Institucional de La Salle Catalunya. En la trobada es va presentar el curs i es va fer una reflexió sobre el treball de les intel·ligències múltiples. Enguany ha comptat amb la presència del pare Enric Puig, Secretari General de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya (FECC) i de Miquel García, Director General de Centres Concertats i Privats de la Generalitat de Catalunya.

La Jornada es va iniciar amb una pregària i amb la salutació del germà Joan Carles Jara, director de l'escola acollidora, i del germà Josep Guiteras, visitador provincial de La Salle Catalunya. El germà Guiteras va fer un agraïment a tot el professorat i els va animar a encarar el nou curs tot continuant amb la important tasca que duen a terme des dels centres, amb els seus alumnes.

També va destacar el lema d'aquest curs "De tu depèn, depenc de tu", que durà a tota la comunitat educativa a treballar i reflexionar sobre el valor de la responsabilitat. Tot seguit, Josep Santos, director de la Xarxa d'Obres Educatives de La Salle Catalunya va explicar l'estat actual de les obres, el camí de la Missió Compartida, va fer un repàs als reptes de futur. 

Les intel·ligències múltiples van ser el tema central de la trobada d'aquest any. A través de la conferència "Les intel·ligències múltiples a l'escola", el professor de la UAB, del doctor Antoni Castelló, va situar a tot el professorat de les escoles La Salle dins aquest context, partint de la realitat per poder-ne fer una eina útil amb els alumnes. Posteriorment tos els professors i professores van realitzar un treball en petits grups, distribuïts per tota l’Escola, on van treballar específicament tres intel·ligències i han debatut  tota la seva aplicació amb els infants i joves dels Centres.

Aprofitant la Jornada Institucional es va realitzar el lliurament de la cinquena edició dels Premis La Salle Catalunya d’Educació 2012. Premis que ressalten l’excel·lència dels treballs dels alumnes en el marc dels diferents programes innovadors a l’Escola. Alumnes de l’Escoles La Salle de Manlleu, Congrés i Bonanova han estat premiats enguany.