Vés al contingut
Catalunya Religió

(Abadia de Montserrat) L’Escolania de Montserrat comença el curs acadèmic 2012-2013 amb força. Del 29 de setembre al 3 d’octubre realitza una gira per Polònia, on participarà en el Festival Internacional Música Antiqua Europae Orientalis, que enguany celebra la 50ena edició. Els dos concerts estaran dirigits per Bernat Vivancos, que estarà acompanyat a l’orgue per Mercè Sanchís, i tindran lloc el 30 de setembre a la Filharmonia Pomorska de Bydgoszcz i l’1 d’octubre a l’Església de Sant Jaume de Torun.

En aquesta gira a la ciutat natal de Copèrnic, i que inclou visites culturals, també hi participa la Capella de Música de Montserrat, un cor d’homes format majoritàriament per antics escolans, dirigit per Llorenç Castelló.

Cal recordar que només en els dos darrers cursos, l’Escolania ha realitzat dues gires a Rússia, dues a França, a Flandes i a Alemanya, i un concert a Roma.

Dins de la producció de tardor de l’Escolania –que anualment rep nombroses peticions de localitats d’arreu del Principat- també estan previstos quatre concerts per casa nostra. Començaran el proper 28 de setembre a Valls (Alt Camp) i continuaran l’11 d’octubre a la Parròquia de Santa Maria de Badalona, que celebra el 900 aniversari; el 26 del mateix mes a Vila-Seca (Tarragonès); i acabarà el 9 de novembre a Barcelona, en una actuació que servirà per commemorar el primer centenari de l’edifici La Pedrera, a l’Auditori Catalunya Caixa. Els programes de tots els concerts es podran anar trobant a la pàgina web de l’Escolania.

El curs 2012-2013, l’Escolania compta amb 53 alumnes

Enguany, l’Escolania està formada per 53 nois, que tenen entre 8 i 13 anys. Dels 13 escolans nous, 12 cursaran 4t d’Educació Primària i un entra a 5è de Primària, després de superar el procés de selecció. Els noms i les localitats dels nous escolans de 4t són els següents: Marc Bartra Duran (El Masnou), Eduard Boadas Rabassedas (Girona), Francesc Buch Torrents (La Garriga), Àlex Comerma Ribera (Manresa), Arnau Diéguez Agut (Olesa de Montserrat), Arol Garcia Rodríguez (Torelló), Pau Jorba Prats (Sant Andreu de la Barca), Benet Martí Guerrero (Rajadell), Ot Oset Valls (Hostalets de Pierola), Xavier Peramiquel Castellà (Súria), Màrius Tremosa Pons (Barcelona) i Ramon Tremosa Pons (Barcelona). Mentre que Tomàs Casat Hernàndez (Gerri de la Sal) s’incorpora a 5è de Primària.

Convivència de Gap Students amb els escolans

Dins de l’organització del centre cal destacar també que, aquests darrers cursos, els escolans conviuen amb algun Gap Student, nois de parla anglesa que abans d’entrar a la Universitat s’agafen un període de descans. Aquests joves s’encarreguen d’organitzar alguna activitat concreta al centre –com ara la pràctica esportiva- i de compartir les activitats de lleure dels escolans. La convivència amb els Gap Students els permet millorar ostensiblement la parla de la llengua anglesa.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.