Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) El bisbat de Girona ha publicat les “Prioritats Pastorals per al Curs 2012-2013” que coincideix en l’Any de la Fe. Un llibret de deu pàgines introduït pel bisbe Francesc Pardo esmenta els eixos principals de la pastoral que es portarà a terme a la diòcesi de Girona durant aquest curs.

El bisbe de Girona vol que aquest any serveixi per aprofundir en el Concili Vaticà II i que es recuperin les resolucions del Concili Provincial Tarraconense. El Pla Pastoral explica que “Amb el lema ‘Vivim el Concili’ caldria recordar les grans propostes conciliars. Indica que la formació a les reunions de preveres i diaques dels arxiprestats serà sobre el Concili i que “la Vicaria de Pastoral Funcional oferirà materials d’aprofundiment de les constitucions conciliars i del Concili Provincial Tarraconense (l’aplicació del Concili Vaticà II a casa nostra). El Pla Pastoral de Girona creu “molt convenient tornar a reflexionar el capítol primer del Concili Provincial Tarraconense” sobre l’anunci de l’Evangeli, unes resolucions  que “no es tracta de recordar, sinó d’actualitzar.

Sobre l’Any de la Fe, Pardo escriu que “se’ns proposa viure i comunicar l’evangeli que salva a les persones i la humanitat d’una manera renovada i amb intensitat” i el Pla diocesà ho concreta en la formació, en com ha de ser la nova evangelització, en la catequesi, en com millorar les eucaristies ... així com la potenciació per a l’evangelització dels moviments i dels Grups de Vida de joves i adults que recentment s’han creat a la diòcesi.

També creu que “hauria de ser l’any del catecumenat perquè proposem i oferim a molts adults la possibilitat d’esdevenir cristians”. Ell llibret acaba amb l’enumeració de propostes diocesanes que ajudin a viure l’Any de la Fe, com la II Jornada Diocesana, fòrums, cinema i concerts musicals.

L’any de la fe s’obrirà a Girona amb una celebració a la Catedral el 21 d’octubre.