Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Jesuïtes) Aquests dies estan reunits a la Cova Sant Ignasi de Manresa els responsables d’escoles dels Jesuïtes a Europa A la trobada hi participen una vintena de persones, responsables de coordinar els centres educatius dels jesuïtes als diversos països europeus.

Els participants realitzen a Manresa diverses sessions de treball, així com una visita a la Cova de Sant Ignasi i a Montserrat. Durant la trobada s'analitzen i debaten a l’entorn de les prioritats de treball dels centres educatius de la Companyia de Jesús, en la línia de la trobada mundial que es va celebrar aquest estiu a Boston. El treball en xarxa i la innovació són algunes d’aquestes prioritats.
 
L’educació i la Companyia de Jesús
 
L’educació és una dels àmbits prioritaris de treball de la Companyia de Jesús des de la seva fundació al segle XVI. Actualment, els Jesuïtes compten amb més de 4.000 institucions educatives arreu del món. Aproximadament un miler són col·legis de primària, secundària, centres de formació professional i centres universitaris. La resta són centres que formen part de xarxes educatives d’iniciativa social, la més nombrosa de les quals és Fe y Alegría, present a diversos països de l’Amèrica Llatina. Això vol dir més de dos milions i mig d’alumnes.
 
A Europa, JECSE (Jesuit European Committee for Primary & Secondary Education) aplega 157 escoles, que compten amb 163.000 alumnes. I a Catalunya, les escoles de la Companyia de Jesús estan integrades a la fundació Jesuïtes Educació. Són 7 centres que ofereixen tots els nivells de l’ensenyament reglat, des de educació infantil fins al batxillerat i els cicles formatius de grau  mitjà i superior. Sumen més de 11.000 alumnes i 1.000 educadors.
 
La Cova de Manresa, centre amb projecció internacional
 
L’elecció de la Cova Sant Ignasi de Manresa com a seu de la trobada no és casual. La Cova és un lloc cabdal per a la Companyia de Jesús i l’espiritualitat ignasiana, ja que fou aquí on el fundador dels jesuïtes, Sant Ignasi de Loiola, va viure una profunda experiència espiritual. La projecció internacional de la Cova és ja una realitat i s’ha anat concretant en els darrers anys amb la convocatòria de cursos de formació internacionals que han atret a persones d’arreu del món, o amb la celebració de trobades i fòrums d’institucions internacionals.

Foto: nirvan@photo