Vés al contingut
Catalunya Religió

(Ajuntament de Vic) Aquest diumenge Benet XVI oficiarà la cerimònia de canonització de Carme Sallés, religiosa caputxina. Sallés va ser beatificada el 1998 en reconeixement a la seva vocació i missió religiosa. La cerimònia, que es farà a Sant Pere del Vaticà, serà solemne i tindrà una nodrida representació política i eclesiàstica, tant catalana com de l’estat espanyol.

Carme Sallés i Barangueras va néixer a Vic el dia 11 d’abril de 1848. L’any 1856, tota la família es va traslladar a Manresa. Des de ben petita va manifestar una forta devoció per Maria i el misteri de la Immaculada Concepció. Es va educar en un Col·legi de la Companyia de Maria a Manresa. Des de sempre manifestava el seu desacord per la diferenciació entre gèneres tan característica de l’època. No va seguir les tradicions del moment i va rebutjar el matrimoni, perquè volia ser caputxina. El 1869 va complir els seus desitjos i es va fer religiosa. Aconsellada pel Pare Goberna, va marxar a Barcelona per formar part de les Adoratrius Esclaves del Santíssim Sagrament i de la Caritat. L’any 1871, va tornar a la seva ciutat natal, va entrar com a novícia a l’Institut de l’Anunciata de Vic, ubicat al carrer dels Caputxins, i un any més tard, va professar. El 1892, va fundar la Congregació de les Concepcionistes Missioneres de l’ensenyament a Burgos. Carme Sallés va ser una dona avançada en el seu temps i un model de dona lluitadora. Volia dones formades, capaces, preparades per donar la seva pròpia opinió; creia en la formació de la dona com un pilar bàsic per al benestar dels pobles i cabdal per a la formació dels fills en la cohesió de la família, així com un eix elemental per a la transmissió dels valors. Va morir a Madrid el 25 de juliol de 1911.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.