Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Pamsa) Montserrat Viñas, Abadessa de Sant Benet de Montserrat des de fa 17 anys, enguany celebrarà les noces d’or de professió i ha volgut fer una recopilació de tot el que ha anat comentant sobre la Regla de Sant Benet en les seves reunions comunitàries. La Regla de Sant Benet: un camí per viure l’Evangeli és el llibre, publicat per les Publicacions de l’Abadia de Montserrat, que recull tots aquests comentaris.
 
La mare abadessa actualitza i dóna sentit, des d'una vessant femenina, a un text que continua essent per milers de monjos i monges d'arreu del mon, font d'inspiració i una ajuda molt valuosa per viure a fons el missatge de Jesús, la Bona Nova de l'Evangeli. Aquests comentaris als capítols de la Regla de Sant Benet, no són un estudi erudit de les fonts de la Regla, ni de la influència dels Pares antics, ja hi ha qui ho ha fet amb molt d'encert, com el pare Adalbert de Vogüé, monjo del monestir de la Pierre-qui-Vire, o el pare García M. Colombàs, monjo de Montserrat, entre d'altres. El que sí que ha volgut transmetre Montserrat Viñas és el seu desig profund de compartir amb la seva comunitat i amb tots els que tenen set de Déu, l'experiència del camí fet durant cinquanta anys de vida monàstica. Cal ressaltar que hi ha pocs comentaris a la Regla de Sant Benet publicats  per una dona i aquest pot ajudar a descobrir tota una altra sensibilitat oberta al seu temps, amb una mirada femenina i compromesa.
 
L'experiència que la Montserrat Viñas comparteix no és pas un camí fàcil, ja que la vida comunitària és molt exigent i demana molt despreniment, molta comprensió i un gran respecte per cada persona. Al mateix temps, és un lloc preciós on s'aprèn l'art d'estimar amb un amor sense límits, que és el que Déu té per cadascú de nosaltres.
 
Teresa Forcades, al pròleg del llibre, ens parla breument de “la reforma inaudita que la mare Abadessa ha portat a terme al monestir de Sant Benet” i ens explica com l’abadiat de Montserrat Viñas ha aconseguit crear una comunitat sense por, oberta a les demandes que vénen de fora i sensible als problemes de la societat contemporània.