Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Redacció) Encara queden relats per a l’esperança. Són aquests temps per a reinventar-se. El món del cinema està sotmès a un canvi radical. El format digital ha obert noves formes de fer i veure cinema. La crisi econòmica està ocasionant moltes dificultats que afecten al cinema espiritual. És per tot això que torna una nova edició, i ja en van IX, de la Mostra de Cinema Espiritual.

Peio Sánchez, director de la Mostra, explica que “Aquest és un moment on hi manquen relats de debò que encoratgin la il·lusió de viure. Així haurem d’apostar pel cinema espiritual i caldrà obrir-li finestres i pantalles perquè es pugui veure. Proposarem petites produccions però que obren camins cap a l’espiritualitat i l’experiència religiosa”.
 
L’edició d’enguany compta amb la presentació del documental “Commemoració dels 50è aniversari del Concili Vaticà II" el proper 14 de novembre. Serà la directora de la Filmoteca Vaticana, Claudia di Giovanni qui presentarà el documental. Un document històric de gran valor amb imatges de moments crucials i entrevistes aclaridores. Presidirà l’acte el cardenal Martínez Sistach.
 
L'oferta es completa amb l’estrena de pel·lícules de ficció com la superproducció "Cristiada" de Dean Wright, "Moscati, el metge dels pobres" de Giacomo Campiotti, "Grans esperances" Mike Newell en el 200 aniversari del naixement de Dickens, la suggerent "El poble de cartró "de Ermanno Olmi, la comèdia" Un amic per Frank "de Jake Schreier i" El molí i la creu "de Lech Majewski.
 
Pel que fa a reposicions es mostrarà en el 25 aniversari "El festí de Babette" de Gabriel Axel i es mostrarà la pel·lícula "La pomera blau" de Oleguer Barrera guanyadora del festival "Cinema i espiritualitat" de Veneçuela. Així mateix es presentarà el curtmetratge "Treb Laus" de Tania Safi (Austràlia), premi Plural + SIGNIS 2012.
 
Totes les pel·lícules es projecten acompanyades d'una reflexió espiritual que dóna claus d'interpretació i de sentit de cadascuna de les obres. Per això es convida a diferents ponents que ofereixen el seu punt de vista sobre la pel·lícula i la seva temàtica.

La Mostra de Cinema Espiritual, que arrenca el dia 10 de novembre a Barcelona, tindrà com a seu de la Filmoteca de Catalunya i a l'Auditori de Blanquerna de la Universitat Ramon Llull.