Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) Santa Coloma de Gramanet és una ciutat amb una gran diversitat social. Això porta a parers molt diferents sobre el procés sobiranista que viu Catalunya. Davant d’aquest situació, les parròquies de l’Arxiprestat de Santa Coloma de Gramanet han elaborat un comunicat que posa per damunt de tot la convivència: “Molt més important que la història o els sentiments nacionals (els que siguin), són les persones”.

El text aposta perquè les comunitats cristianes siguin un punt de trobada entre les diverses sensibilitat socials i polítiques: “La comunitat cristiana, com a reflex de la societat, té a dintre persones amb totes les sensibilitats, unes més catalanistes, altres més espanyolistes, altres més neutres, fins i tot hi ha sensibilitats socials no lligades a una determinada pàtria o nació. Totes tenen cabuda, ningú pot sentir-se exclòs o menystingut”. Alhora aposta per la democràcia com a via de resolució de les divergències: “Ni la història, ni les estructures, ni els interessos poden estar per sobre de la voluntat lliure de les persones. Hem caminat molt junts, podrem seguir caminat en el futur, sigui el que sigui”.

Aquest és el text íntegre publicat al butlletí de l’Arxiprestat de Santa Coloma de Gramanet.

Comunicat de l’església de Santa Coloma davant la situació política actual i les properes eleccions.

Aquesta tardor estem vivint uns moments molt importants per a la nostra societat, i com a cristians creiem que es oportú dir una paraula.

El primer que cal manifestar és que no hem de viure amb massa por o neguit el futur proper. Sigui el que sigui, la nostra societat continuarà essent bàsicament la mateixa, i de nosaltres dependrà que les nostres relacions familiars, veïnals i socials es consolidin o es facin malbé. Com a cristians posem l’accent en una societat justa, solidària, que doni oportunitats a tothom i on la vida humana sigui respectada i valorada. Molt més important que la història o els sentiments nacionals (els que siguin), són les persones.

La situació ens afecta a tots, ningú no es pot situar al marge. Tenim procedències, sentiments, i opcions polítiques diferents. Avui Santa Coloma de Gramenet és una de les poblacions de Catalunya amb més varietat humana i cultural. Si ho sabem gestionar bé, tenim una riquesa increïble. És normal que davant del fet del increment de d’independentisme català, hi hagi postures diferents, i fins i tot antagòniques. Cadascú té les seves raons, la seva història i els seus sentiments. Hem de vigilar que no ens dominin més les passions irracionals, que la mirada serena a la realitat. No hem de deixar que la política interfereixi excessivament en la nostra vida social i familiar.

La comunitat cristiana, com a reflex de la societat, té a dintre persones amb totes les sensibilitats, unes més catalanistes, altres més espanyolistes, altres més neutres, fins i tot hi ha sensibilitats socials no lligades a una determinada pàtria o nació. Totes tenen cabuda, ningú pot sentir-se exclòs o menystingut.

Moltes de les persones que viuen a la nostra ciutat han lluitat molt per tenir i consolidar la democràcia, treballen per dignificar la vida dels barris, per fer una societat mes justa. Les parròquies han estat i són unes plataformes privilegiades on s’ acullen i promocionen moltes iniciatives. Aquesta és la nostra força i la nostra millor garantia.

En democràcia les decisions es prenen per voluntat popular. Ni la història, ni les estructures, ni els interessos poden estar per sobre de la voluntat lliure de les persones. Hem caminat molt junts, podrem seguir caminat en el futur, sigui el que sigui.

Vivim per continuar la obra creadora de Déu, o sigui, un món on regni l’amor i la justícia. On cadascú sigui reconegut, i es pugui desenvolupar com a persona.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.