Vés al contingut
Catalunya Religió

(Fundació Pere Tarrés) L’Abadia de Montserrat va ser el lloc escollit per celebrar la primera Assemblea del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans de la Fundació Pere Tarrés (MCECC). Després de 4 anys de treball conjunt, i després de realitzar diverses accions en comú (trobada de monitors i monitores a Lleida, la trobada d’adolescents, treball dels promotors del territori, les sessions de responsables d’inici de curs), dissabte va arribar el moment de consolidar amb la primera assemblea el Moviment. Estaven convocats 209 esplais de les diòcesis de Barcelona, Terrassa, Sant Feliu, Vic, Lleida, Solsona, Tarragona, Tortosa i Urgell.

A la primera part de l'assemblea es va realitzar la presentació del funcionament del MCECC; la presentació de la trobada de monitors i monitores de Catalunya, que tindrà lloc els propers 20 i 21 d’abril de 2013 a Tarragona; una breu explicació de la Trobada d’Adolescents i Joves de Catalunya; la presentació dels nous candidats al Consell Directiu del MCECC; i la presentació del nou Gesplai. A més es va aprovar la memòria del curs anterior, el programa per al curs 2012-13, es va elegir la nova direcció del MCECC.

També es va presentar la Campanya del MCECC 2012-2013 sobre “Noves tecnologies a l’esplai” i es va aprovar la campanya pel proper curs 2013-2014.

La segona part de l’Assemblea va constar d’un acte institucional amb la presència del director general de Joventut, Toni Reig; del bisbe de Girona, Francesc Pardo; de la presidenta del MCECC, Maria Valencia; i dels presidents de les diferents federacions diocesanes: Òscar Costa, Édgar Boixadera, Xavier Coma, Joan Francesc Moreno i Teresa Valero. També hi van participar Jordi Sardà, president de la Fundació Santa Maria de Siurana de Tarragona; Paquita Arturo, consiliària de la Fundació Verge Blanca de Lleida; i Josep Oriol Pujol, director general de la Fundació Pere Tarrés.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.