Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(OHSJD) Sant Joan de Déu crea 365 batecs, una aplicació online adreçada sobretot a escoles (també a famílies i educadors en el lleure/en valors) on a través de vídeos d'’usuaris, voluntaris, professionals i famílies… ens permet conèixer casos concrets de persones en situació vulnerable.

365 batecs s'obre gratuïtament a Internet amb la voluntat d'aportar valors i continguts pedagògics per treballar a l'aula o en família.
 
Aquesta eina ofereix vídeos d’usuaris, professionals, famílies, voluntaris..., que s'acompanyen de material pedagògic per fomentar el treball personal i a l'aula amb els més joves.Els continguts de la proposta s'han desenvolupat en col·laboració amb el GREM (Grup de Recerca en Educació Moral de la Universitat de Barcelona) i han estat validats per una Comissió d'experts del sector educatiu.
 
Es tracta d’un recurs pedagògic que permet ampliar el camp d’influència del programa Escola Amiga, amb el qual professionals i usuaris dels centres van a les escoles a fer xerrades i activitats de mobilització per recaptar fons. Porta el batec a l'aula, el projecte pedagògic de 365 batecs, ofereix 3 nivells d'actuació: El primer, "Un batec que fa pensar". Inclou exercicis breus per treballar la comprensió crítica a partir de cada testimoni. El segon, "Escolta, reflexiona i actua". Inclou una unitat didàctica per a treballar cada àmbit. Les unitats consten d'activitats d'aproximació a la realitat, d'anàlisi i reflexió i propostes d'acció. Finalment, "Per seguir bategant". Inclou altres recursos d'interès per aprofundir en cadascun dels àmbits.
 
365batecs ja va engegar el curs 2010-2011 en prova pilot, restringida a uns quants centres educatius i a dia d’avui es fa extensible a tota la societat.
 
El proper 4 de desembre es farà la presentació del projecte.