Vés al contingut
Catalunya Religió
(Horeb/URC) El monestir de Montserrat ha acollit la segona trobada d’aquest any de la Reunió d’Abats i Provincials, la RAP, que engloba els responsables dels ordes religiosos de Catalunya a més dels abats de Montserrat i de Poblet. Aquestes reunions, que se celebren dos cops l’any, tenen l’objectiu d’intercanviar opinions i posar en comú les problemàtiques dels diferents ordes religiosos, intentar trobar-hi solucions, a més de comentar la realitat eclesial a Catalunya.
La trobada de Montserrat, que es va celebrar el passat 21 de novembre, va començar amb una pregària i una eucaristia que va presidir el pare Josep M. Soler. Els temes que van centrar l’ordre del dia van ser la celebració de l’Any de la Fe, la valoració dels actes amb motiu del 50è aniversari del Concili Vaticà segon que s’han fet a casa nostra, com també del Congrés de Pastoral Juvenil que va tenir lloc a València.
Un tema que també es va tractar a la Reunió d’Abats i Provincials va ser el moment que està vivint Catalunya en els àmbits polític i cultural. El dinar va ser al menjador del monestir. Posteriorment, es van visitar les instal·lacions remodelades de l’hostatgeria.

El pare Josep Alegre, abat de Poblet, va ser reelegit president de la RAP.

La propera reunió d’abats i provincials tindrà lloc a la població de Sant Boi de Llobregat, on actuarà com a amfitrió l’orde de Sant Joan de Déu.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.