Vés al contingut
Catalunya Religió

Lourdes Solé, religiosa del monestir benedictí de Sant Pere de les Puel·les, a Barcelona, protagonitza el sisè vídeo del cicle sobre el Concili Vaticà II endegat per CatalunyaReligió.cat la setmana en què es complien els cinquanta anys de l'inici d'aquell esdeveniment.

Solé recorda molt gràficament el dia de l'inici del Concili, l'11 d'octubre de 1962. I en té aquest record perquè va ser el primer dia que un televisor va entrar a la seva comunitat, precisament per poder participar d'aquest esdeveniment tan important de l'Església universal. Unes imatges que diu que ha recordat sempre.

Un altre detall gràfic -la supressió de la reixa que separava la comunitat dels fidels que assistien a les seves pregàries i eucaristies- serveix per subratllar un dels trets del Concili, l'acostament de la fe al poble de Déu. I com el bàcul o la cadira abacial va passar a ser una peça de museu.

La seva perspectiva, en un convent de clausura, ajuda a entendre què va suposar per la societat catalana aquell esdeveniment.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.