Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) El bisbe de Lleida, Joan Piris, ha decidit donar la seva paga de Nadal a Càritas i ha convidat als capellans del bisbat a fer el mateix. A través d’una circular interna als mossens de la diòcesi de Lleida els diu que “em permeto fer-vos un suggeriment: que tots nosaltres –jo també– donem a Càritas la nostra gratificació extraordinària de Nadal. Us convido a fer-ho de manera totalment voluntària i personal”.

El bisbat ha fet pública aquesta circular a través de la web. El sou d’un bisbe és d’uns mil euros i els 90 capellans que hi ha a Lleida cobren uns 800 euros al mes si tenen una dedicació completa a la diòcesis.

En la circular Piris recorda que “al Missatge d’aquest any ‘La necessària qualitat espiritual’, i referint-me a la comunicació cristiana de bens, us deia que ‘l’actitud de compassió, solidaritat i compromís ha d’animar els membres de la nostra Església diocesana a compartir els seus béns amb els més desfavorits, tot aportant, com a mínim, el 0,7% dels seus ingressos’” (es pot llegir aquí a la pàgina 29). I afegeix als capellans que “em consta que molts de nosaltres (si no tots) estem compartint, cada mes, un percentatge molt més gran dels nostres ingressos en favor del proïsme. Dono gràcies a Déu per aquesta generositat”.

En una entrevista d’aquest diumenge a La Xarxa el bisbe de Lleida ha volgut treure importància a la notícia perquè “em consta que molts bisbes estan fent el mateix i ja fa temps. No té cap originalitat i forma part del tarannà d’un cristià”.