Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(FECC) La Fundació Escola Cristiana de Catalunya ha elaborat el llibret “Any de la Fe a l’Escola. Materials de Treball per a totes les Etapes Educatives”, que conté tota mena de recursos, propostes i suggeriments per a la pregària adequats als diferents nivells educatius (educació infantil, educació primària, ESO, Batxillerat i FP de grau mitjà). Aquests materials estan pensats per ser desenvolupats com cada escola cristiana –o qualsevol altra que hi estigui interessada- consideri més oportú, sempre, però, partint del Credo o la professió de fe com a material de base.

L’objectiu de l’Any de la Fe a l’Escola és, segons els autors, “fer néixer i créixer la Fe cristiana a partir de la confiança en Jesús, que ens revela Déu com a Pare i ens comunica la força de l’Esperit Sant”. Amb aquesta finalitat, els materials estan classificats en funció de l’etapa educativa i l’edat dels alumnes, de tal manera que els materials d’educació infantil duen per títol "Desvetllar la Fe en Jesús"; els de Primària, "Ajuda’ns a tenir Fe"; els d’ESO, "La mirada de la Fe a través de l’Art", i els de Batxillerat-FP, "La Fe com a risc i aventura personal". Cada bloc temàtic, a més, ha estat elaborat partint dels textos evangèlics que mostren la visió que Jesús dóna de la Fe en determinats moments i diferents circumstàncies, com ara l’Evangeli segons Mateu, l’Evangeli segons Lluc o l’Evangeli segons Joan.

Pel que fa als materials adreçats a l’ESO, s’hi suggereixen per al treball obres com El Tapís de la Creació de la Catedral de Girona, El Pantocràtor de Taüll, Pentecosta d’El Greco o El Tríomf de Sant Tomàs, de Zurbarán, així com nombroses pel·lícules, entre les quals Carros de Foc, Cartes a Déu, Déjate llevar, Cròniques de Nàrnia, El Senyor dels Anells o Indiana Jones i l’última croada.

Els materials també s’acompanyen de la cançó Crec, amb lletra i música de Raül Benéitez, i se’n recomanen d’altres que formen part del CD Veus per a una nova evangelització, com ara "Allà on batega un mateix cor", de Toni Torrelles, o "Senyor, Tu ho saps tot", de Joan Àguila.

Els materials, assessorats per Xavier Morlans, han estat coordinats per la responsable de l’Àrea Educativa de la FECC, Rosa Maria Piqué, qui explica que “no pretenem sinó iniciar els nens en la confiança en Jesús i en la seva Paraula escoltada amb amor, així com treballar perquè resti en nosaltres tota la vida”. Piqué també destaca la feina de l’equip de treball dels materials, “sense el qual no hauríem pogut tirar endavant tota aquesta feina, per això els volem reconèixer la tasca”.

"Any de la Fe a l’Escola. Materials de Treball per a totes les Etapes Educatives" ha estat ja presentat a Sant Feliu i Girona i el proper 12 de desembre es presentarà al Seminari Conciliar de Barcelona en el marc de l’Assemblea Pastoral de la FECC. Els materials es poden trobar en aquest enllaç