Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) El bisbe de Girona, Francesc Pardo, recollint l’experiència de les escoles cristianes presents a Catalunya, ha defensat aquest dimarts a Catalunya Ràdio l’actual model d’immersió lingüística. Segons Pardo, el projecte de reforma de Wert que relega la presència del català a l’escola “és incomprensible per la importància i el valor que té la nostra llengua catalana” i que “més aviat caldria tenir-hi una atenció molt especial, promoure-la, i no només en l’ensenyament”. “Qui estima la pròpia llengua té un respecte absolut per les altres llengües. I les estima. Per tant, no entenc aquest projecte”, ha afegit

En l’entrevista a Catalunya Ràdio, Pardo diu que l’aplicació del projecte de Wert “seria més que un pas enrere: seria no tenir en compte el valor i el tresor que significa la nostra llengua” i per tant, provocaria “un empobriment molt important de la nostra cultura, i no només de la cultura de Catalunya, sinó de la cultura d’Espanya i de la cultura universal”.

En aquest context el bisbe de Girona espera que “hi haurà seny per retirar-ho” i que “és el que hem de demanar des d’aquí”. Pardo defensa “l’ensenyament en català tan normalitzat com fins ara l’hem tingut, que no ha portat cap problema”.

En altres ocasions, els titulars i les famílies de les escoles cristianes de Catalunya s'han pronunciat clarament a favor de la immersió lingüística.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.