Vés al contingut
Catalunya Religió
(CR) “Jo Crec” és un documental que s’està rodant íntegrament amb tecnologia 3D i que tracta en profunditat el Credo i les raons que fonamenten la fe de les persones. La producció é responsabilitat de Global 3D Solutions, una jove productora catalana especialitzada en aquest nou format audiovisual. El film vol ser una contribució moderna i atractiva a la consecució dels objectius de l’Any de la Fe anunciat pel Sant Pare Benet XVI, és a dir, a fomentar “l’encontre amb Jesucrist i la bellesa de la fe en Ell”.
Segons expliquen Vicenç Vila i Gemma Bas, responsables de Global 3D Solutions i productors, “el documental està filmat en 3D perquè que és important apostar per la nova comunicació, si volem afavorir la Nova Evangelització. En aquest sentit, les noves tecnologies poden ser‐nos veritablement útils.

“L’atractiu de la nova tecnologia 3D estereoscòpica d’alta definició, popular als cinemes i en aparells de TV domèstics, és que facilita l’objectiu d’arribar a tot el món i, a la vegada, de presentar un primer anunci (kerigma) a persones que no coneixen o que han deixat de banda l’experiència de trobar‐se amb la persona de Jesucrist i creure‐hi”, diuen.

Aquest primer documental en 3D sobre el Credo va ser presentat en la passada Mostra de Cinema Espiritual de Barcelona. En concret es va presentar el primer episodi "Crec en Déu Pare". Unes 240 persones van poder veure l'estrena.

Els productors preveuen una versió catalana, castellana i també anglesa del documental, així com una versió per a equips domèstics en 2D i 3D atès que “volem utilitzar el mateix llenguatge del món, i aportar la riquesa de testimonis convençuts i convincents de l’experiència de Déu”, diuen. El Credo és la columna argumental de la producció i el que dóna títol a cadascun dels quatre capítols de l’obra: “Crec en un Déu”, “Crec en Jesucrist I i II” i “Crec en l’Esperit Sant”, que tenen una durada de 13 minuts cadascuna. “Preveiem presentar el projecte per tot el Principat, després a la resta d’Espanya i, finalment, si trobem els aliats oportuns, a la resta d’Europa i a Amèrica Llatina, on sabem que hi ha una especial sensibilitat amb aquesta mena de formats i temàtiques”, expliquen.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.