Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) Aquest desembre s'inicien diverses campanyes de recollida de joguines per als infants de les famílies i barris vulnerables. L'objectiu és recaptar joguines per Reis i també fomentar els valors altruistes en una societat que està patint la crisi en molts sentits.

A Càritas, la campanya "Reis per a tothom", que es va iniciar fa 15 anys, és molt més que una recollida de joguines: es fa una crida a fer aportacions també per a persones adultes, ja que la festivitat de Reis desperta il·lusió a qualsevol edat, i moltes de les persones que ho passen malament són gent gran.

A més, la campanya convida a fer tasques de voluntariat, com per exemple organitzant, classificant o transportant el material recollit. L’objectiu és prendre consciència de les necessitats reals de la nostra societat i augmentar l’esperit altruista, especialment important en temps de crisi.
 
Es poden aportar joguines i obsequis nous (és preferible que no portin piles ni bateries) per a nens/es i nois/es de 0 a 18 anys: cavallets, cotxes, construïbles, trencaclosques, nines, tricicles, jocs de taula, necessers, maquillatge, colònia… Per a adults es poden fer donacions de mantes, pintes, màquines d’afaitar, bufandes, gorres, sabatilles d’estar per casa…
 
La data límit de recollida per a la campanya de Càritas és el proper 22 de desembre.
 

També la Fundació Pere Tarrés un any més ha organitzat la Campanya solidària de recollida de joguines destinades als centres d'esplai del Moviment de Centres d'Esplai Cristians Catalans (MCECC).
 
Es tracta d'una campanya dirigida als col·laboradors i col·laboradores de la Fundació, però oberta a la participació de tothom. L’objectiu és ajudar a celebrar el Nadal als infants dels barris més necessitats i, així, poder gaudir d'aquests dies de festa igual que la resta d'infants de Catalunya. Per petició dels responsables dels centres d’esplai també s'ha ampliat la campanya recollint roba per a infants de 0 a 3 anys i accessoris com cadiretes, banyeres, bressols, cotxets, etc.
 
Tothom que ho desitgi pot participar amb qualsevol joguina que estigui en bon estat o, per als que ho prefereixin, també es poden comprar. També, aquest any també s'accepta paper de regal perquè després els centres puguin embolicar les joguines. És important no embolicar-les ja que els responsables dels centres necessiten saber quin tipus de joguina és i per a quina edat. També s'accepta roba i sabates per a infants i utensilis com bressols, cadiretes, cotxets, banyeres, etc., sempre que estiguin en bon estat.
 
La data límit per a la recollida és el dilluns 17 de desembre a la Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés i el dimarts 18 de desembre per l'Institut de Formació i a la seu social de la Fundació Pere Tarrés.
 
L’any passat la solidaritat dels col·laboradors i col·laboradores de la Fundació Pere Tarrés va desbordar les previsions inicials dels organitzadors, implicant, en molts casos als seus familiars, amics i veïns. També persones anònimes s'han aproximat fins a la seu de la Fundació Pere Tarrés per col·laborar. La resposta va ser tan unànime que, per primera vegada, els centres d'esplai va repartir joguines dos dies, per al Tió i el dia de Reis.
 
El MCEC de la Fundació Pere Tarrés treballa amb una vintena de centres d'atenció diària que atenen uns 3.000 infants en risc d'exclusió social. Aquesta feina es desenvolupa a través de professionals i del voluntariat que s'esforcen per cobrir les seves necessitats afectives, sanitàries, alimentàries, educatives i de desenvolupament. És per això que aquesta campanya és tan important per ells, que volen que els dies de Nadal i Reis siguin molt especial per a aquests infants, ja que moltes d'aquestes famílies no tenen recursos per comprar coses bàsiques.