Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(IQS / Arquebisbat de Barcelona) El Príncep d'Astúries i de Girona va inaugurar aquest dimecres el nou edifici IQS, que va entrar en funcionament a l'inici del curs 2012-2013. Un projecte que va el Príncep Felip definir com "l’expressió de dinamisme i de capacitat d'adaptació als nous temps. (...) i és mostra d'una cultura de l'esforç i d'un esperit de servei a la societat aplicat des del treball ben fet, el compromís i el rigor, valors que són indispensables per al benestar i el progrés de qualsevol societat". [Veure el parlament complet]

El cardenal Lluís Martínez Sistach va beneïr el nou edifici i va dedicar unes paraules per destacar “el prestigi del que gaudeix l’Institut en la nostra societat i en l’ambient universitari”. També va explicar que “aquests centres universitaris eclesials posen en relleu el servei que l’Església presta a la societat i el paper que realitza en el món de la cultura. En les vostres aules i en el vostre campus doneu als alumnes una formació sòlida humana, científica, tècnica i espiritual. Prepareu els homes i dones de la societat en els coneixements pertinents i els hi oferiu els valors evangèlics i la riquesa de l’humanisme cristià, per tal que ho puguin posar en pràctica durant tota la vida”. [Llegir text de la benedicció]

El nou edifici IQS acull els estudis d'IQS School of Management i els d'IQS Executive i compta amb 10 plantes i una superfície total construïda de 10.800 m2, dels quals 5.600 m2 es destinen a ús docent: un 44% més dels metres disponibles fins ara.

Tal com va explicar el president del Patronat de la Fundació IQS, el pare Enric Puig, el projecte ha contribuït a reforçar la sinergia Ciència-Empresa que caracteritza tota l'activitat d'IQS. Aquesta inauguració "també fa palesa la tradicional relació d'IQS amb el teixit empresarial, tot oferint serveis a les indústries i col·laboració en les seves necessitats de recerca i innovació. Mostra d'aquesta relació són els ajuts que un bon nombre d'empreses han aportat a IQS per a la construcció de les noves instal·lacions, que avui inaugurem", manifestava Enric Puig. El president també va tenir unes paraules d'especial agraïment i reconeixement institucional i personal per al doctor Enric Julià, director general d'IQS fins al passat mes d'agost [Veure el parlament complet]

IQS ha aconseguit 2,2 milions d'euros d'empreses privades i patrocinadors individuals, entre els quals es troben molts exalumnes, a través d'IQS Fundació Empreses amb un total de 30 aportacions diverses, dues d'extraordinàries de Ciments Molins i FCC, amb un conjunt de 20 aules i altres espais apadrinats. [Veure relació d'empreses i patrocinadors individuals en el Dossier de Premsa del nou edifici]

En l’acte, el conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Collell, va assenyalar les claus de l'èxit d'IQS: "la xarxa d'exalumnes IQS, la relació amb les empreses, l'autofinançament, la internacionalització i l'excel·lència acadèmica és el que garanteix l'èxit d'IQS i de qualsevol universitat d'arreu del món. És per això que podem dir que IQS és un model d'èxit i un institut de referència clau per al progrés econòmic de Catalunya".

Xavier Trias, alcalde de Barcelona, es va mostrar "orgullós de trobar-me aquí com a pare d'un exIQS i com a alcalde de Barcelona". I va destacar l'actitud que IQS imprimeix en els nois que hi estudien i la feina que realitza fomentant la capacitat de creativitat i d'excel·lència entre els seus alumnes.

Núria de Gispert, presidenta del Parlament, va assenyalar la valentia, l'experiència i el coneixement que ha demostrat IQS assumint un projecte com aquest i aixecant un edifici tan magnífic en uns temps tant difícils. I va expressar el reconeixement que es mereix la Companyia de Jesús per la seva aportació a l'educació catalana.

En l'acte també hi van assistir, entre altres, María Llanos de Luna, delegada del Govern a Catalunya; Montserrat Gomendio, secretària d'Estat d'Educació, Formació Professional i Universitats; Lluís Magriñà, provincial de la Companyia de Jesús a Catalunya; Josep M. Garrell, rector de la Universitat Ramon Llull; i  Pere Regull, director general IQS.

El projecte en xifres

El projecte per a la construcció d'un nou edifici IQS es va començar a gestar el setembre del 2007 i el 2010 van començar les obres de construcció del nou edifici IQS per finalitzar el juliol de 2012, 23 mesos després amb l'inici del curs 2012-13.

L'edifici de 10 plantes disposa d'un pis superior destinat a IQS Executive; 15 aules, algunes modulables, amb un total de 1.000 noves places; 40 despatxos, sales de reunions i arxius per a professors i personal administratiu; 1 laboratori de 350 m2 destinats al Laboratori SEAT i de Mecànica en general, per als estudis d'Enginyeria Industrial, a la planta -1; una Sala d'Estudi-Biblioteca de 140 places, amb entrada independent (oberta els caps de setmana); un Auditori per a 191 persones i 175 places per a cotxes i 14 places per a motocicletes d'aparcament distribuïdes en 3 plantes subterrànies.