Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Escolapis) Les entitats Punt de Referència, Fundació Èxit, la Universitat de Girona i la Fundació Servei Solidari han constituït la coordinadora de mentoria per a la inclusió social gràcies al suport de diferents administracions i de la Fundació La Caixa.
 
La Coordinadora, que començarà a desenvolupar accions durant aquest curs 2012 – 2013, neix a partir de la constatació que la mentoria és un instrument eficaç per a la inclusió social i alhora vol ser una entitat de referència i interlocució impulsora de la mentoria, i facilitadora d’acords que permetin la sostenibilitat dels projectes de les entitats adscrites generant coneixement per millorar les seves accions.
 
La previsió de la Coordinadora és que els programes creixin un 30% en el proper any mitjançant la incorporació d’aquesta metodologia en projectes d’altres entitats.
 
En un context com l’actual, en què la crisi i les retallades en polítiques socials afebleixen els escuts protectors contra la pobresa i l’exclusió social –educació, família i treball—, la mentoria representa una eina eficaç i de baix cost que obre les portes d’infants i joves cap a l’èxit escolar, l’accés a l’habitatge, la formació, la inserció laboral i l’estabilitat emocional. Per als mentorats, la relació amb una persona referent suposa un aprenentatge vital, una millora de les pròpies competències i l’accés a un coneixement que, d’altra manera, difícilment tindrien.
Una de les activitats que es desenvoluparan, serà un estudi d’indicadors del progrés de la mentoria durant els darrers anys, amb l’objectiu de poder avaluar-ne l’impacte, els resultats reals i definir les noves estratègies d’intervenció.

Servei Solidari hi és present a través del projecte de mentoria Rossinyol, que en aquests dies, inicia la tercera edició amb alguns canvis substancials. Aquest curs comptarem amb 25 parelles Rossinyol, i portarem a terme el projecte a l’IES Miquel Taradell, al barri del Raval,  l’Escola Pia Luz Casanova, a part de l’INS Picasso i l’Escola Mestre Morera, escoles impulsores del projecte des dels seus inicis.