Vés al contingut
Catalunya Religió
(CR) El projecte del bisbe Piris de crear habitatges socials per a aquelles persones que han estat desnonades continua endavant. Tota la informació i les vies de participació se centren en un bloc fet pel Seminari de Lleida. Els objectius són per una banda, ser un espai interactiu que serveixi per anar informant al voltant d’aquest projecte que ha estat iniciat pel Bisbe de Lleida, Joan Piris. I per l’altra, afavorir la participació de tota persona que pugui i vulgui donar un cop de mà. A dia d’avui són molts els que s’han ofert a col·laborar-hi voluntàriament.
Des del Seminari de Lleida es creu que “les mans unides de moltes persones faran que es pugui dur terme la construcció d'aquests habitatges per a les persones que han estat desnonades”.
El delegat de pastoral, Carles Sanmartín creu "que Déu ens ha posat en un altre escenari que no havíem pensat i que encara no podem copsar on ens pot portar. D'una manera que s'està revelant com profètica, em venen les paraules d'una de les cartes pastorals del Bisbe Joan Piris: 'Entre tots i per al bé de tothom'".
Sanmartín es mostra convençut que "aquest projecte pot esdevenir una experiència potent i tendra" gràcies a la gran quantitat de persones que s'hi han ofert per ajudar amb el que tenen.
D’altra banda, el passat 27 de desembre es va fer la primera reunió de l'Equip Permanent del projecte Habitatges Socials del Seminari. Aquest equip coordinarà la tasca dels cinc grups de treball formats per rehabilitar l’ala dreta de l'edifici del carrer Maragall i transformar-la en habitatges destinats a famílies afectades pels desnonaments de les hipoteques. La figura jurídica que resulti del debat global i transversal dels grups de treball és fonamental alhora d’executar la iniciativa del bisbe Joan Piris de cedir l’ús de l'ala dreta de l’edifici del Seminari a famílies desnonades, no només pel que respecta al seu funcionament més immediat, sinó també per definir el seu paper en un futur més llunyà, quan aquesta problemàtica de famílies sense llar s’hagi superat.
Està previst que d’aquí un mes, quan es torni a reunir l'Equip Permanent, es puguin posar en comú els debats i les conclusions que hagin aportat els diferents grups de treball en les trobades sectorials.
Una altra iniciativa que està en marxa és l’apertura d’un compte corrent en una entitat de banca ètica, a través de la qual s’aniran canalitzant les aportacions econòmiques de la gent que vol col·laborar en aquest projecte. Molt aviat es donaran a conèixer el número de compte bancari així com la entitat que recollirà els donatius que es vulguin lliurar en mà.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.