Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(L’Horeb) La primavera passada, quan el Vaticà va publicar un dur document contra el grup que representa la majoria de les monges americanes acusant-les de seriosos problemes doctrinals, la germana Sherman, de 60 anys, va respondre de la manera que ella sempre fa quan sent profundament una cosa. Va escriure una cançó com a resposta que s’ha convertit en un himne. 

 

Pocs dies després de llegir el document de retret del Vaticà a les monges americanes, va compondre la lletra de la cançó Love Will Never Be Silenced (L’amor no es pot silenciar), mentre enfadada i dolguda pel contingut del document Vaticà, passejava pels passadissos de la seva casa religiosa. Va anar al menjador i va cantar les paraules a algunes de les germanes. El missatge els va encantar.
 
Love Cannot be Silenced ha esdevingut un himne no només per a les monges sinó també per a multitud de laics que s’ha ajuntat a esglésies i catedrals en vigílies d’oració en suport de les monges americanes. Molt visionada en el Youtube va merèixer un article al New York Times, escrit per Laurie Goodstein, comentarista religiós del diari.
 
La cançó té un ritme de música folk post Vaticà II, molt cantable i que podia haver estat escrita per Marty Haugen o pels Jesuïtes de Sant Lluís (és com dir per Montserrat)
La germana Sherman, religiosa de la Congregació de Sant Josep i que ha editat més de 20 CD, escriu per presentar el vídeo en el YouTube: “Les fotos són de moments de pregària, de vigílies, de protestes pacífiques, de misses i d’altres trobades en suport de les religioses americanes durant els mesos de maig i juny del 2012 en resposta al document Vaticà criticant la seva manera d’exercir el seu ministeri”.