Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) És ben sabut que una de les fonts principals de la vitalitat del pensament cristià contemporani han estat els estudis bíblics, que han comportat una renovació profunda en la manera de llegir la Sagrada Escriptura.

"Davant un text històric, l'historiador sempre es fa preguntes. En el cas dels evangelis encara és més important la pregunta històrica perquè parlen de Jesús", explica el biblista Armand Puig.

Per això la Fundació Joan Maragall, responent al seu objectiu essencial de contribuir a la inculturació actual del cristianisme, organitza, per cinquè any consecutiu i amb l’assessorament d'Armand Puig, el curs “Claus de lectura de la Bíblia”.

Puig assegura que "la pregunta històrica a propòsit dels evangelis surt constantment en la vida quotidiana". Un exemple és la incertesa que ha sortit als mitjans darrerament sobre si dins el pessebre hi va haver bou i mula. I com aquest exemple, tants d'altres. 

"La història sobre Jesús té una tradició darrera i cal plantejar-se com funciona. La pregunta històrica sobre Crist és natural", comenta Puig.

El curs que es planteja és una reflexió feta per biblistes sobre la historicitat dels fets dels evangelis i la relació entre la història i la fe, que és un element central d'aquests mateixos relats. El curs agafa les parts més rellevants de la vida de Jesús i les tracta de manera independent.

Coordinat per Lluís Font, el curs està dividit en 8 sessions en què hi intervindran una sèrie de biblistes experts en els diferents punts a tractar, com són els evangelis en la infància, els miracles, l'evangeli de Joan, la passió i la resurecció.

El curs comença el proper dimarts 29 de gener i acaba el dijous 14 de març. El programa complet, aquí.