Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(URL) Aquest dimecres ha tingut lloc l'Acte Inaugural del curs acadèmic 2012 -2013 de la Universitat Ramon Llull, que enguany s’ha dut a terme a l’Auditori de la Facultat de Ciències de la Comunicació Blanquerna i ha comptat amb la participació d’Antoni Castellà, secretari general d’Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya.

L’acte s’ha iniciat amb la presentació de la memòria del curs 2011-2012 per part del vicerector d’Investigació i Innovació i secretari general de la URL, Lluís Comellas. A continuació, Ferran Rodés, president del diari ARA i vicepresident del Grup Havas Media, ha pronunciat la lliçó inaugural Construir confiança en temps de crisi: comunicació i capital social en la qual ha explicat que el capitalisme “està greument ferit i que avui encara no hi ha una alternativa que generi confiança, però hi ha motius raonables per a l’optimisme. Tenim la capacitat de construir un nou sistema d’organització social i econòmica molt més sòlid, eficient i sostenible, basat en tres factors de canvi: tecnologia, energia i democratització de la comunicació social”.

Després de l’actuació de la coral de la URL, el rector de la URL ha lliurat els premis extraordinaris de Doctorat de la URL del curs 2011-12. Posteriorment, Antoni Castellà, secretari general d’Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya, ha destacat que hi ha dos reptes que afecten a la Universitat. El primer, “com ja va dir el rector Garrell en la seva presa de possessió, la Universitat ha de ser més àgora que mai de debat i establir ponts. Personalment, a més, afegeixo de font de coneixement”.

Per acabar, el nou rector de la URL, Josep M. Garrell, qui va prendre possessió el passat 5 d’octubre ha fet un discurs en què ha recordat que l’inici de curs és un moment per avaluar, analitzar i planificar: “La profunda crisi econòmica i de valors en la que estem submergits des de ja fa anys i el context socioeconòmic i polític demana a les universitats noves respostes a problemes clàssics i no tan clàssics. En aquesta nova era, la Universitat s’haurà de reinventar per seguir donant resposta a les demandes de la Societat i al nou context generat”.

Podeu ampliar la informació aquí.