Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

Arxius adjunts
Document
migracions.pdf
(213.66 KB)

Aquest diumenge, l’Església celebra la Jornada mundial de l’emigrant. En aquesta Jornada l’Església convida a pregar per totes aquelles persones que per motius de feina, de persecució, de guerra s’ha vist obligades a deixar el seu país i emigrar en altres indrets.

Amb motiu d’aquesta Jornada i per tercer any consecutiu, diferents comunitats cristianes d’emigrants, Càritas Diocesana, i la Delegació de Pastoral Social de Barcelona, han organitzat una trobada el mateix diumenge dia 17 a la Parròquia de Sant Pacià al barri de Sant Andreu. En aquesta trobada es presentarà el Pla Pastoral Diocesà.
Josep Maria Jubany, delegat de la Pastoral Social, explica a CatalunyaReligió.cat que “els cristians no ens hem de deixar portar per eslògans i propaganda política fàcil davant determinades polítiques que no consideren els immigrants igual que la resta dels humans”. Amb la mateixa contundència mossèn Jubany diu que “en aquest moments és molt important que les comunitats cristianes valorin allò que aporten els immigrants”.
El lema d’enguany és: “La formació dóna punts, eliminem diferencies” Amb aquest eslògan, es vol posar l’accent en què tots tenim els mateixos drets i deures, que no podem formar una societat, justa i cohesionada, si classifiquem els ciutadans per motius d’origen, de cultura, de llengua etc. Un dels elements, bàsics, per aconseguir una societat sense discriminacions, és que tothom tingui les mateixes possibilitats de formació.

A dos quarts de dotze del matí es farà la benvinguda. A continuació es presentarà el Pla Pastoral Diocesà, amb testimonis que proposaran com dur-lo a terme. Primer hi haurà una presentació a càrrec de Salvador Bacardit, delegat Episcopal de Càritas i a continuació tres testimonis. El primer, que parlarà sobre la lectura de la paraula de Déu, serà de l’església guineana, el segon, que es centrarà en el fet de compartir, provindrà de la filipina i el tercer, de la parròquia de Sant Jaume de Santa Coloma, que parlarà de com acollir els immigrants. A les dues es dinarà. Després, sobre les tres de la tarda es farà una animació amb el grup Bufanúvols. A dos quarts de cinc es farà una pregària amb la comunitat greco-catòlica ucrainiana i una hora més tard s’acomiadarà l’acte.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.