Vés al contingut
Catalunya Religió

(Glòria Barrete –CR) El proper dissabte 31 de gener la família salesiana celebra el dia del seu fundador, Sant Joan Bosco, Don Bosco, patró dels joves, dels mags, dels actors... Tota una vida dedicada a l'educació dels joves més desfavorits que avui dia adquireixen molts tipus de rostres: joves d'una Unitat d'Escolarització Compartida –UEC–, infants d'un Centre Obert, nois d'un Centre Residencial d'Atenció Educativa –CRAE–, alumnes de segona oportunitat en un PFI... En definitiva, joves que a través de l'educació i l'oportunitat tiren endavant i viuen una vida digne i plena.

'Històries Magone', les anomenen els Salesians de Catalunya a través de la Fundació Magone, una fundació que porta el nom d'un noiet conflictiu amb qui Don Bosco es va trobar i que "és un homenatge a tots els infants i joves que no tenen un referent, algú que els estimi i els guiï", explica Raúl Lerones, director de la Fundació.

Miquel Magone era un jove de carrer. Sense estudis ni ofici, liderava una banda juvenil. Don Bosco el va acollir en el seu Oratori. Finalment, havia trobat el seu camí. Don Bosco li va oferir estudis però, sobretot, li va oferir una mà amiga i consell, el va saber escoltar. Don Bosco va creure en ell, i Miquel Magone es va sentir estimat.

Una Gala Solidària per seguir impulsant projectes socials

Però 'no només d'amor viu l'home', s'acostuma a dir. La crisi econòmica ha aguditzat l'enginy de moltes fundacions, com la Fundació Magone, que han vist minvat al màxim les ajudes econòmiques. És moment de reinventar-se, de "ser creatius", i de seguir apostant, tal com feia Don Bosco, pels joves; sobretots pels més pobres. El dilluns 9 de febrer la Fundació Magone organitza una Gala Solidària, amb la participació del Mag Lari, en Pep Plaza i Bruno Oro, als cinemes Aribau de Barcelona, per continuar tirant endavant els projectes que la Fundació recolza.

Lerones té clar que una congregació que no estigui al costat dels pobres no té sentit i és que els salesians, a través de Salesians Sant Jordi, l'entitat que engloba totes les Plataformes d'Educació Social dels Salesians a Catalunya, aposten fort pels més febles: "Volem que tots els infants i joves tinguin un entorn segur on créixer, desenvolupar-se i, sobretot, sentir que són importants per a algú".

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.