Vés al contingut
Catalunya Religió

(Universitat Abat Oliba CEU) La directora de la Càtedra UNESCO en Pau, Solidaritat i Diàleg Intercultural de la Universitat Abat Oliba CEU, Carmen Parra, considera que no ha de preocupar un eventual efecte crida generat per les modificacions en el reglament d'estrangeria. Segons argumenta aquesta professora de dret internacional, les normes d'estrangeria es mouen en un pla administratiu, la qual cosa permetria una major "flexibilitat" per ajustar els contingents en cas que s'observés una major pressió migratòria.

"La solució no pot ser no regularitzar per a evitar l'efecte crida". Aquesta professora universitària considera que les modificacions en la normativa que regula l'accés a la residència i al permís de treball dels estrangers ve a solucionar una de les grans problemàtiques que existien en la qüestió: en complir els divuit anys, els joves migrants no acompanyats "perdien la protecció de l'estat" i es veien abocats al carrer perquè, a més, tampoc podien accedir a un permís de treball.

"No es podia tenir a aquestes persones sense regularitzar i sense accedir al mercat de treball", valora Parra. Ara, una vegada salvat el problema a escala normativa, el repte és "buscar per a aquestes persones els nínxols d'ocupació que poden cobrir".

I aquests nínxols existeixen. Parra esmenta sectors en els quals "fa falta mà d'obra" i al·ludeix a l'exemple del que va succeir amb els temporers l'any 2020. Arran de les restriccions de mobilitat, aquests llocs van ser coberts en gran manera amb joves migrats no acompanyats.

Així mateix, apunta la directora de la Càtedra UNESCO de la UAO CEU que aquestes persones han de tenir oberta la via a l'emprenedoria. "Poden arribar a ser petits emprenedors del sector de la fusteria o la mecànica".

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.