Vés al contingut
2 Catalunya Religió dc. 18/12/2019
Galeria d'imatges

(CR) Pregó de Nadal a Blanquerna. Com cada any la música i el pregó ha marcat la celebració de Nadal dels centres educatius de la Fundació Blanquerna que es va fer aquest dimarts a l’Auditori Cardenal Jubany. El doctor Climent Giné, exdegà de la Facultat de Psicologia, Ciències de l'Educació i de l'Esport Blanquerna, va demanar en el pregó “no renunciar a la transmissió del missatge cristià de Nadal”. Primer cal reconèixer els valors cristians que també hi ha darrera de la celebració secular del Nadal, però sense oblidar el com “pregonar que Déu s’ha fet un de nosaltres i que és Déu que ens salva”.

La demana de Giner va ser que “els creients tinguem pràctiques que facin visible el Misteri”, perquè “som creïbles pel que diuen i per l’autoritat que ens atorga el que fem i el vivim”. Recordant el teòleg Josep Maria Rovira Belloso i focalitzat en el naixement d’un infant, va concloure que “Nadal ens ensenya que en les coses petites hi ha el més gran i que ‘qui acull un infant m’acull a mi’”.

Amb el lema "Sweet de Nadal", la celebració va comptar amb les cançons nadalenques del Cor Blanquerna, i el grup de cambra Xamfrà, una iniciativa del Raval de Barcelona que utilitza la música, el teatre i la dansa com a eines de participació i inclusió social.

Salvador Pié, president de la Fundació Blanquerna, va tancar l’acte remarcant el sentit solidari del Nadal i el lligam del Nadal amb la Pasqua, la celebració més important del calendari cristià.

 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.