Vés al contingut
Catalunya Religió dc. 27/07/2022
oar-nit-religions
Fotografia: OAR.

OAR | La setena edició de la Nit de les Religions de Barcelona se celebrarà els dies 17 i 18 de setembre. Enguany, a diferència de les anteriors edicions que es van adaptar a la realitat marcada per un context de crisi sanitària, la Nit de les Religions torna a la gairebé total presencialitat. 

En aquesta setena edició, sota el subtítol 'Conviccions i Creences en Diàleg', hi haurà una cinquantena d'activitats repartides per tots els territoris de Barcelona i organitzades per centres de culte i entitats de diferents conviccions, que oferiran xerrades, tallers, concerts, representacions i rutes guiades, entre altres activitats. Totes les activitats tenen un aforament limitat i algunes requereixen inscripció prèvia per poder assistir. 

L’acte inaugural tindrà lloc el dissabte 17 de setembre, a les 12:30 h, a la Sala d’Actes del Centre Cívic de Cotxeres de Sants, i comptarà amb diferents parlaments, el concert de rumba catalana, a càrrec del grup 'Rumba Nois', amb explicacions sobre l’origen del poble gitano i la rumba catalana, i un taller de palmes.

Trencar prejudicis i estereotips

La Nit de les Religions té com a objectiu principal generar i promoure un espai de trobada, de coneixement mutu i de diàleg entre la ciutadania i les comunitats i entitats religioses i de consciència de Barcelona. A més, aquesta iniciativa busca trencar prejudicis i estereotips que són font de diverses formes de discriminació, i promoure els valors de la cultura de la pau. Com en les edicions anteriors, serà una jornada per conèixer la pluralitat de conviccions, tradicions espirituals i confessions dels veïns i veïnes de la ciutat i interaccionar-hi.

A través del diàleg interreligiós, interconviccional i intercultural, la Nit de les Religions posa en relleu que la pluralitat religiosa enriqueix la identitat de Barcelona i en forma part. La iniciativa, que rep el suport de l’Ajuntament de Barcelona i l’Obra Social La Caixa, l’organitza l’Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós i Interconviccional (AUDIR), amb el lideratge del seu grup de joves.

Podeu seguir tota l'actualitat sobre la Nit de les Religions a les xarxes a través de l'etiqueta #nitreligions2022.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.