Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Maristes) Nens i nenes maristes de 16 països participaran en una consulta que contribuirà a un debat de les Nacions Unides el 28 de setembre a Ginebra (Suïssa) amb l'esperança d'atorgar als nens més drets per triar i tenir veu en el camp de la política i la societat civil.

Segons el germà marista Álvaro Sepúlveda, defensor dels drets del nen d’FMSI (la Fundació Marista per la Solidaritat Internacional) “es tracta d’una bona ocasió per ajudar l'Institut a desenvolupar més consciència en aquesta visió integral dels drets del nen que inclou els seus drets civils i polítics”.

El debat anual d'aquest any, conegut com el Dia de debat general, té com a tema “Protegir i empoderar els nens com a defensors dels drets humans”. En el debat del mes de setembre hi participaran infants maristes d'Austràlia, Papua Nova Guinea, Filipines, Nigèria, Espanya, Portugal, Canadà, Mèxic, Colòmbia, Brasil, Argentina, Uruguai, Paraguai, Xile, Estats Units i Madagascar.

L’FMSI està treballant amb grups de nens d'aquests països durant aquests mesos d’abril i maig. Al juny, l’FMSI elaborarà un informe amb el resum de la informació recopilada en les consultes. També segons el germà Álvaro Sepúlveda, “serà una bona oportunitat per respondre a les crides del XXII Capítol general, especialment per empoderar els qui no tenen veu i garantir els seus drets a la participació”.

L’FMSI és una Fundació creada per l'Institut Marista el 2007 per a la promoció i protecció dels drets dels infants. Des del 2011 té caràcter consultiu especial en el Consell Econòmic i Social (ECOSOC) de les Nacions Unides.