Vés al contingut
Catalunya Religió dv. 21/03/2014

(David Casals i Vila –CR) El Consell Evangèlic de Barcelona ha nascut amb l'objectiu d'agermanar totes les esglésies de tradició protestant i evangèlica de la ciutat, segons ha explicat en declaracions a Catalunya Religió el seu director, el pastor Julio Pérez. L'acte de presentació del nou òrgan tindrà lloc aquest dilluns a l’auditori de Formació Teològica.

L'objectiu del Consell és celebrar almenys un cop per trimestre “una tribuna d'opinió des de la perspectiva evangèlica”, impartir col·loquis sobre un tema d'actualitat amb l'objectiu d'aportar una mirada específicament protestant.

La primera conferència es farà aquest dilluns a l’auditori de Formació Teològica. El tema a tractar és “Finances a la manera de Déu: Per què és tan important ensenyar-ho a l’església?” i la impartirà Peter Briscoe, coach especialitzat en negocis i desenvolupament professional, que també ha estat vicepresident de Crowm Ministeris Financers per a Europa.

Altres temes que el Consell es planteja abordar en les properes sessions són el concepte de lideratge, la relació entre ciència i fe i bioètica.

“Volem donar projecció social a la cosmovisió protestant, que no acaba només amb el treball de l'ànima humana, sino que hi ha un compromís social dels cristians” que té com a objectiu millorar el conjunt de la societat, afegeix Pérez.

Teologia urbana

El Consell vol donar visibilitat a les esglésies evangèliques de Barcelona: avui dia, n'hi ha més de 200 a tota la ciutat, de diferents denominacions i sensibilitats. Estan presents a la ciutat des de 1869, i la primera en obrir fou l'Església Evangèlica de Sant Pau, de tradició presbiteriana, avui situada al número 51 del carrer Aragó.

Un dels conceptes que vol treballar el Consell és el de la “teologia urbana”. O sigui, com les comunitats esdevenen “agents transformadors” no només pels seus membres, sinó també per a tota la societat, a través de la seva obra social.

 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.