Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) Les principals federacions de les comunitats islàmiques de Catalunya denunciaran a la fiscalia els vídeos Vox amb lema de “stopislamización”. En un comunicat conjunt denuncien els continguts d’aquests vídeos “del partit polític de Vox que té com objectiu alimentar el racisme, la xenofòbia i l’odi als musulmans i un escarni a la religió i una falta de respecte al sentiment confessional de molts ciutadans d’aquest país”. Per això, consideren que els vídeos poden ser constitutius d’un delicte d’odi.

 

Manifest de condemna pels vídeos islamòfobs de Vox

Les tres federacions representatives de les Comunitats Islàmiques de Catalunya UCIDCAT, FCIC, FIC, condemnem amb la més gran determinació els vídeos islamòfobs de Vox amb lema de “stopislamización” de Catalunya apareguts a les xarxes socials des de fa quatre dies.

En primer lloc denunciem la campanya de vox que promou la incitació a l’odi en contra de l’Islam i als musulmans catalans i espanyols. L’ús de la religió musulmana en la propaganda d’islamofòbia de Vox es un acte d’irresponsabilitat i d’atac al Dret de la llibertat Religiosa i de confessió com Drets fonamentals d’Espanya i de Catalunya.

Associar l’Islam i els musulmans amb el terrorisme com estratègia de recerca de vots de la dreta es un acte barbar per part del partit polític de Vox que té com objectiu alimentar el racisme, la xenofòbia i l’odi als musulmans i un escarni a la religió i una falta de respecte al sentiment confessional de molts ciutadans d’aquest país. Aquests atacs violents en contra dels musulmans basats en la mentida, l’engany i la falsedat informativa contrasta amb la realitat de molts musulmans que viuen en aquest país per això els considerem atacs a la democràcia, la justícia, la llibertat i es una violació als nostres valores religiosos i humans. Per aquesta raó emprendrem accions legals que portarem davant la fiscalia de l’odi de Catalunya.

Des de les tres Federacions musulmanes de Catalunya i les comunitats musulmanes de Catalunya, fem una crida a tots el partits polítics que han engegat les seves campanyes electorals de respectar els principis de la llibertat religiosa i de consciencia i no fer un us partidista dels sentiments religiosos dels musulmans d’aquest país.

Des de les tres Federacions musulmanes de Catalunya i les comunitats musulmanes de Catalunya, felicitem i aplaudim la decisió de la xarxa social Twitter de suspendre el compte del partit polític de Vox per incitació al odi. També fem una crida a tots els que creiem en la justícia, en la democràcia i en la pau a estar més units per continuar treballant pel be comú de la humanitat, rebutjant l’odi i tot tipus de racismes i d’islamofòbies.

A Barcelona, 29 de gener de 2021.