Vés al contingut
Catalunya Religió dv. 9/02/2018

(Catalonia Sacra) El proper 18 de febrer a les 6 de la tarda tindrà lloc, a la catedral de Santa Maria de Tortosa, una representació del text dramatitzat de l'acte del Davallament. Estarà representat per 7 actors de La Passió amb l'acompanyament d'una soprano. Hi haurà música en directe i imatges per reforçar el text. 

La Passió d’Ulldecona neix el 1955 de la mà de Josep M. Rafí i Poblet. L´any 1993 s’estrenaren les representacions en català. Després d’interpretar diversos textos de Junyent Quintana, Vidal i Alcover i Roda Fàbregas, l’any 2016 Ganzenmüller Roig va unificar els textos tant en la versió catalana com en la castellana. L'actual passió té mes de 80 actors i actrius. Un equip tècnic format per més de 40 persones fa possible la representació d'aquest gran espectacle.

L’any 2012 es va descobrir a l’Arxiu Capitular i Diocesà de Tortosa un document singular del 1512 que certifica que fa més de 500 anys, a Ulldecona, ja es feien representacions de caràcter religiós. A l’Arxiu Parroquial d’Ulldecona, dins del “llibre de Resolucions del Clero d’Ulldecona (1558-1840)”, es va trobar manuscrit un “Davallament” que va ser estudiat per Jaume Romeu Figueras l’any 1962 i tractat degudament en la seva obra “Els textos sobre el  Davallament de la Creu a Catalunya”. El document en qüestió és un text de 248 versos que formava part d’un conjunt d’actes o quadres sobre la passió de Crist.

 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.