Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Arquebisbat de Tarragona) Aquest diumenge va tenir lloc la presentació del llibre ‘Els museus diocesans i el patrimoni de l’Església catalana durant el franquisme’ a la sala d’actes del Centre Tarraconense el Seminari. Aquesta publicació és fruit de les aportacions de la V Jornada de museus i patrimoni de l’Església a Catalunya que es va celebrar a Tarragona el mes de novembre de 2017.

En la presentació de l’acte, el director del Museu Diocesà de Tarragona, Andreu Muñoz Melgar, va expressar que els museus tenen una vida pròpia i una història. “Avui se situen en un context de necessitat de transferir amb rigor i noves metodologies el sentit final d’aquest patrimoni tot esdevenint instruments d’educació en la fe per a les comunitats cristianes i punts de contacte cultural entre l’Església i la societat”, va dir. Al mateix temps també va presentar les línies mestres que estan orientant la nova etapa del Museu Diocesà.

Seguidament, Sofia Mata de la Cruz, directora del Museu Diocesà de Tarragona des del 2014 fins al 2020, va sintetitzar que el conjunt dels estudis que recull aquesta publicació aporten llum i coneixement sobre les variables polítiques i socials que van gravitar sobre els museus diocesans i episcopals de Catalunya en l’època de la postguerra i el franquisme amb les seves llums i ombres i partint de la singularitat de cada museu. “Els estudis publicats susciten nous temes d’interès a la investigació”, va destacar.

L’acte també va comptar amb l’assistència dels editors del llibre, Marc Sureda i Alberto Velasco, i de la delegada per al patrimoni cultural de l’arquebisbat, Roser Martín, que en nom de l’arquebisbe Joan Planellas va dirigir unes paraules als assistents.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.