Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(MEV) El Museu Episcopal de Vic (MEV) presenta la segona edició del cicle 'Lletra i Esperit', que té la voluntat de posar en diàleg la poesia i les diferents expressions artístiques amb les obres d’art del seu fons. El cicle segueix la mateixa estructura de l’any passat i tindrà dos espectacles, el 5 d’abril i l’11 de maig. Aquesta iniciativa es va estrenar l’any passat amb bona acollida. Per a participar-hi es pot fer reserva gratuïta d’entrades a la recepció del MEV, al telèfon del museu o per correu electrònic.

El divendres 5 d’abril al vespre, la poetessa i rapsoda vigatana Fàtima Alemany, i el guitarrista Izan Rubio, amb la direcció escènica de Jordi Lara, presenten 'Ramon de Mur, Versos i romanços'. La proposta explica el retaule de Guimerà de Ramon de Mur, que es conserva en un dels espais més emblemàtics del MEV. Les invitacions per la primera sessió ja s’han exhaurit. Per això s’ha programat una segona sessió a 2/4 de 9 del vespre.

Els poemes són: un romanç, que presenta el context històric de l’època en què es va pintar el retaule, un diàleg dramatitzat sobre el passatge evangèlic del judici final, tema del quadre central del retaule, i un poema de vers blanc que presenta el contingut teològic del retaule. La darrera de les composicions poètiques és una cançó sobre la creació que posa el punt i final al recital.

El segon recital tindrà lloc el dissabte 11 de maig a 2/4 de 8 del vespre i anirà a càrrec de la comitiva Flordeneu, un grup d’artistes reunits per Núria Agulló, que presenten 'Vetlla per a Ingilberga', una proposta musical i poètica en record de la germana del bisbe Oliba, la darrera de les abadesses de Sant Joan que va morir a Vic. El muntatge combina lletres del Misteri d'Elx, Jacint Verdaguer, Maria Mercè Marçal i textos de creació pròpia de la Comitiva Flordeneu. La Vetlla per a Ingilberga inclou arts plàstiques, música tradicional i música de cambra, poesia i dansa.