Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Museu Episcopal de Vic) Amb motiu del Mercat Medieval de Vic, el Museu d'Art Medieval amplia l’horari d’obertura i ofereix una programació especial d'activitats. Una d'aquestes és l'estrena d'una visita que analitza com la Pesta Negra del segle XIV va impactar en la societat medieval i com això queda plasmat en la producció artística. Aquesta visita especial serà aquest proper dissabte a les 12 h. 

El Mercat Medieval torna després d'un any d'aturada per la pandèmia i se celebra a la ciutat de Vic des d'aquest dissabte 4 al dimecres 8 de desembre. Aquest fet es reflecteix en les activitats que proposa el museu. Una proposta d’activitats adreçada a tots els públics amb activitats familiars com contes, jocs o visites per conèixer la vida de la societat medieval, a través de l’art. 

Visites guiades i activitats familiars

El MEV obrirà ininterrompudament de 10 del matí a les 7 de la tarda des de dissabte 4 de desembre fins a dimarts 7 de desembre. El dimecres 8, l’últim dia del Mercat, farà l’horari habitual de 10 del matí a les 2 de la tarda.

Una de les visites programades és 'Visió romànica', que s’oferirà a meitat de preu. Es farà el 4, 5, 6 i 7 de desembre a les 15.30 h i permetrà al visitant conèixer la col·lecció d’art medieval del museu i el campanar romànic de la catedral de Vic on veure la ciutat i el Mercat Medieval des d’un mirador privilegiat. Aquestes visites se sumen als habituals recorreguts guiats que el museu ofereix els caps de setmana.

Per al públic familiar, el 6 i 7 de desembre tornen els 'Contes medievals' a càrrec de Joan de Bover. Aquesta col·laboració del MEV i VicFires permet a la mainada conèixer, a través de la narració d’en 'Boui', la societat de l’edat mitjana. L’espectacle de contes es farà a les 12 h i les 16.30 h. A més, durant els dies del Mercat Medieval, al vestíbul del museu hi haurà la possibilitat d’aprendre i jugar a jocs de taula del període medieval. Aquestes activitats familiars són gratuïtes.

Els dies 5 i 8 de desembre també es proposa l’activitat familiar 'La llegenda del Nadal en família'. Una activitat que també s’ha programat tots els diumenges de desembre a les 10.30 h.

El 4 i el 6 de desembre a les 10.30 h, el MEV també proposa 'Endevinalles del cel i de l’infern' on pares i fills crearan els seus personatges, desvetllant divertits enigmes inspirats en 'La Divina Comèdia' de Dante.