Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Comunitat de Sant'Egidio) Amb motiu de la Jornada Mundial del Refugiat es celebrarà una vetlla de pregària en memòria de les víctimes dels viatges cap a Europa. La celebració serà dijous 27 de juny a les 20h i tindrà lloc a la basílica dels sants Just i Pastor de Barcelona. La comunitat de Sant'Egidio la vetlla "Morir d'esperança”, juntament amb altres entitats – com la Fundació Bayt-al-Thaqafa, Justícia i Pau o la Fundació Migra Studium – que treballen en l'acollida, acompanyament i defensa dels drets de les persones que es veuen empeses a sortir dels seus països.

A la vetlla i també durant tota la setmana en altres ciutats europees, es recordaran les més de 38 mil persones que han mort des de 1988 al Mediterrani o a les rutes terrestres d'immigració cap a Europa. Una tragèdia de la humanitat que cal recordar i que exigeix un respecte, a la que cal afegir la gran quantitat de població que actualment es troben en camps de refugiats arreu del món.

La vigília estarà presidida per Antoni Vadell, bisbe auxiliar de Barcelona, i s’hi recordaran alguns noms de persones que han mort, encenent espelmes en el seu record.