Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Glòria Barrete –CR) Qui va ser 20 anys abadessa del Monestir de Pedralbes i també 30 anys presidenta federal dels Convents de Clarisses de Catalunya, i actual vicària de la comunitat del monestir, sor Pierrette Prat i Galindo, ha mort aquest dissabte després d'una llarga malaltia. Sor Pierrette, nascuda a Talteüll, poble de la Catalunya Nord, "era una germana molt oberta, carinyosa, afable, amb molta alegria de viure i molt donada als altres", remarca Anna Castellano, Conservadora en Cap del Museu Monestir de Pedralbes.

El funeral se celebra dilluns al matí a les 10:30 h al monestir de Pedralbes.

Castellano recorda entranyablement com la germana Pierrette li va trencar la seva visió d'una comunitat contemplativa: "La vaig conèixer a principis dels anys noranta quan jo feia la meva tesi doctoral i ella era l'abadessa; em va sorprendre no trobar unes germanes molt tancades de pensament, sinó tot el contrari", i hi afegeix: "a partir d'aquella trobada han estat molts anys d'amistat i m'he ratificat amb aquesta idea d'obertura".

Compaginar contemplació i obertura a la ciutat

Per a la conservadora en cap del museu, "Sor Pierrette ha estat un gran puntal al monestir, digne hereva d'altres germanes". Però, com era Sor Pierrette com a abadessa? Quina era la seva visió de la missió del monestir? Castellano afirma que "ella tenia molt interioritzat el missatge del Vaticà II". Relata també que a la germana clarissa quan va entrar al monestir amb 30 anys li va sorprendre i doldre molt no poder donar un petó a la seva mare, per les reixes, i aleshores, arran del Vaticà II, va veure que l'Església s'humanitzava i ella es va convertir en una gran defensora". "Va voler compaginar una vida d'interioritat, de contemplació, amb una obertura del monestir cap a la ciutat de Barcelona, i així ho va fer", apunta Castellano.

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha expressat el seu condol i ha destacat la "qualitat humana i la senzillesa de sor Pierrette, que sempre va mostrar un gran afecte per les persones i la seva il·lusió per un futur millor".

Imatges: Eulogos Media