Vés al contingut
Catalunya Religió dv. 8/10/2021

(La Salle) El mestre de La Salle Santa Coloma de Farners germà Guillermo ha mort aquest cap de setmana a l’edat dels 100 anys. La seva vida és un exemple de fidelitat, compromís i servei amb els joves, l’educació i també l’esport.

Els col·legis de La Salle Comtal, Girona, la Seu d’Urgell, i els 30 darrers anys a Santa Coloma de Farners han estat testimoni de la seva jovialitat, estimació i rigor en la feina bena feta, de la proximitat i afabilitat en el tracte, i de la il·lusió en fer descobrir els joves els valors de la música i l’esport.

La pandèmia de la Covid-19 va allunyar al germà Guillermo de l’alumnat i del professorat per primera vegada. Però aquest curs, amb la pandèmia més controlada, Guillermo tornava a estar a la porta del centre cada dia per donar la benvinguda als alumnes i professors. L'últim dia que ho va poder fer va ser aquest divendres 1 d'octubre.  

A la seva passió per la docència cal sumar-hi la música i el futbol. Dos àmbits què el germà va fer créixer en els tres centres en els quals va estar amb Sons del Cadí, Sons de Farners i el futbol base de La Salle Girona.

Tota una vida a La Salle

Nascut el 12 de març de 1921 a Los Barrios de Nistoso, Villagatón, León, Laurentino Fernández, el nom de naixement de Guillermo, sap de ben jove que volia ser mestre i que volia ser com els germans de La Salle, que havia conegut a Astorga.

Després d’anys de formació, el 16 de gener del 1940, Guillermo comença la seva trajectòria com a docent a La Salle La Seu d’Urgell. Després el segueixen més de 30 anys a La Salle Girona i torna a La Seu d’Urgell 10 anys. Els últims 30 anys, el germà Guillermo ha estat a La Salle Santa Coloma de Farners.

Temàtica
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.