Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Per saber-ne més

(Bisbat de Terrassa) Aquest dimecres ha mort Francesc Llonch, director general de Càritas Diocesana de Terrassa. Nascut a Castellar del Vallès l'any 1947, ha estat un "home proper, empàtic, atent i amb il·lusió per construir un món millor, més just i que abraci a tothom", expressen des del bisbat de Terrassa. Tot i la malaltia que se li va detectar en el seu moment, ha continuat la seva dedicació a l'Església a través de Càritas fins que les forces li han permès.

Llonch va ser nomenat director general de Càritas Terrassa el 2 de juliol de 2019 per Josep Àngel Saiz Meneses en substitució de Salvador Obiols.

En aquests 29 mesos, Llonch ha continuat el treball de consolidació de l’acció de Càritas Diocesana i la coordinació amb les parròquies, a més de la col·laboració amb altres entitats. Ha posat sempre la persona al centre de l'acció i ha vetllat en tot moment per l'acompanyament d'aquestes.

Li ha tocat la tasca no fàcil de liderar l'entitat fent front a la pandèmia de la Covid-19, incrementant notablement l’acció de Càritas i l’atenció a les persones més vulnerables en un entorn social de desconcert i incertesa.

Enginyer tèxtil de professió, entre els anys 1994 i 1998 va ser president del Gremi de Fabricants de Sabadell i membre de la Junta i Comitè Executiu de Foment del Treball. Va ser conseller de la companyia d’aigües de Sabadell CASSA, patró de la Fundació per la Indústria i membre de la Junta de Texfor.

La capella ardent està situada al Tanatori de Sabadell, dijous dia 16 a partir de les 18:00 h i divendres dia 17 des de les 9:45 h fins a les 13:30 h.

Salvador Cristau, administrador diocesà i bisbe electe, presidirà les exèquies que tindran lloc el divendres dia 17 de desembre a l’església parroquial de Sant Fèlix a les 16:30 h.

La diòcesi, a través del seu administrador diocesà i bisbe electe, dels preveres i diaques, religiosos i laics, i els voluntaris i professionals de Càritas, agraeix la seva dedicació i entrega generosa.