Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) Aquest dissabte al migdia va morir en un accident de trànsit a Girona Eduard Soler Cuyàs, membre de la Junta de Justícia i Pau de Barcelona des de maig de 2010 i membre també de la Comissió d'Ètica i Medicaments d'aquesta entitat. Eduard Soler era farmàceutic de professió i regentava una farmàcia a Barcelona. Nascut el 1963, estava casat i tenia tres fills. La seva dona també va resultat ferida en l’accident que va causar dos morts.

El funeral es farà aquest dimecres 30 a les 11 del matí a la parròquia de la Bonanova de Barcelona. Des de dimarts a la tarda hi haurà la capella ardent al tanatori de Sant Gervasi.

A banda, de la seva implicació a la Junta de Justícia i Pau, Soler era responsable de projectes de l'ONG Farmacèutics Mundi a Catalunya, des de la qual va desenvolupar una llarga i intensa tasca en favor de la cooperació al desenvolupament en l`àmbit sanitari i farmacèutic. Va ser membre de la Junta i també president (2007-2009) de la Federació Catalana d'ONG per al Desenvolupament. També havia estat membre de CONCORD, coordinadora de les ONG de Desenvolupament d'Europa, on hi representava a la Coordinadora espanyola d'ONG, de la qual també havia estat vicepresident. Havia estat també director de la Fundació Sabadell Solidari (1997-2001).

Entre d'altres compromisos, l'Eduard Soler col·laborava com a catequista a la Parròquia de Sant Ildefons, de Barcelona. També mantenia una intensa activitat en a Internet a través del seu blog o del Twitter.

El director de Justícia i Pau, Eduard Ibàñez,

el descriu com

“una persona generosa, senzilla, alegre, afectuosa i profundament compromesa amb les causes que defensava, en particular la cooperació al desenvolupament sanitari i el dret a la salut. Tenia una gran visió sobre la realitat de les ONG i de la cooperació. Es va dedicar amb gran entrega i generositat en favor de les activitats de Justícia i Pau”.