Vés al contingut
Catalunya Religió dt. 17/12/2013

(CR) L’Arquebisbat de Barcelona ha comunicat la defunció, aquesta matinada, del cardenal Ricard Maria Carles i Gordó, a l’edat de 87 anys. Ha mort a l'hospital de Tortosa després d'unes setmanes ingressat. 

Segons informa l'arquebisbat de Barcelona la capella ardent quedarà instal·lada a la catedral de Tortosa aquest dimarts des de la una del migdia fins a les 20 h. Dimecres dia 18, les seves despulles seran traslladades a la catedral de Barcelona, on la capella ardent quedarà instal·lada des les 11 fins a les 21 h. Dijous dia 19 de desembre, a les 11 h, a la mateixa catedral de Barcelona, tindrà lloc la missa exequial.

L'arquebisbat de Valencia ha informat també que el cardenal Carles serà enterrat a la Basílica de la Verge dels Desemparats de València, tal com era el seu desig expressat en diverses ocasions. La seva tomba quedarà situada a la nau central, a prop de l'altar, al costat dret de l'única sepultura existent a la Basílica. El sepulcre en què reposaran les restes del purpurat es troba excavat ja des de fa sis anys, per encàrrec del cardenal Carles que va pagar les obres.

El cardenal Martínez Sistach, que va ser el seu successor com arquebisbe de Barcelona, ha fet el següent comunicat:

"Com ja deveu saber pels mitjans de comunicació, avui 17 de desembre de 2013, ha mort l’Emm. i Rvdm. Sr. Cardenal Ricard Maria Carles i Gordó, arquebisbe que fou de Barcelona durant 14 anys. Que al cel sia.

"La mort del que fou pastor d’aquesta Església arxidiocesana, a qui hem conegut i estimat, ens omple de tristesa. Tanmateix, la fe cristiana ens parla de l’inici de la vida plena amb Déu Nostre Senyor després del nostre traspàs. És una expressió del nostre afecte a l’estimat cardenal Carles pregar per ell i acompanyar les seves despulles amb la celebració de les exèquies.

"Per això us vull comunicar que la missa exequial se celebrarà a la Catedral de Barcelona el dijous 19 de desembre, a les 11 del matí.

"El difunt serà rebut a la Catedral de Barcelona pel Sr. Cardenal, els bisbes i el Capítol Catedral, amb la pregària litúrgica de tèrcia. La capella ardent quedarà instal·lada al Cor de la Catedral a partir de les 11 hores del matí del dimecres 18 de desembre, fins a les 21 hores; i el matí del dijous fins a la missa exequial

"El cardenal Ricard M. Carles, que fou molt devot de la Mare de Déu dels Desemparats, complint la seva última voluntat, serà enterrat a la Basílica de la Mare de Déu dels Desemparats de València.

"Unim-nos en la pregària i rebeu la meva benedicció afectuosa."

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.