Vés al contingut
Catalunya Religió dj. 12/08/2021

(Abadia de Montserrat) El Monestir de Montserrat celebra, del 23 al 28 d’agost, la XXIX edició del Curset de Formació Instrumental i Litúrgica per a organistes d’Església. Està adreçat a tots els qui exerceixen d’organista en una comunitat parroquial o religiosa, a estudiants que volen aprofundir el seu repertori d’orgue i a tots els qui, amb un o altre instrument, presten un servei musical a la litúrgia. El temari se centra en l’orgue com a instrument d’acompanyament i de repertori litúrgic. El nivell bàsic recomanat per a la inscripció és el Cicle inicial de Grau mitjà o bé Grau elemental o l’equivalent.

Les matèries que es treballaran en el curset són: cant gregorià, teologia sagramental, teoria, pràctica i anàlisi de l’acompanyament tonal i modal, tècnica organística, i repertori litúrgic a partir de les obres que cada alumne voldrà treballar.

Els professors seran Joan M. Mayol, monjo de Montserrat; Lluís M. Miralvés, monjo director del cor monàstic; Ramon Oranias, monjo i organista; Pau Riuró, organista de Santa Maria de Castelló d’Empúries; Lorién Santana, organista i mestre de capella de la Concepció de Barcelona; i Pierre Vidal, organista de la catedral de Perpinyà. El coordinador és Ramon Oranias. 

El Curset també inclou l’assistència al concert d’Ana Aguado, professora d’orgue del Conservatori Superior de Màlaga, que tindrà lloc dilluns 23 d’agost, a les 19.30 h, a la Basílica de Santa Maria. La conferència L’orgue i els altres instruments. Orgueneria i tímbrica de l’orgue, a càrrec de Ramon Oranias, i una sortida de visita a l’orgue restaurat i ampliat de la parròquia de Cabrils, Maresme.

El Curset de Formació per a Organistes d’Església de Montserrat s’ofereix a totes les diòcesis catalanes, amb el patronatge de la Conferència Episcopal Tarraconense, la Facultat Antoni Gaudí d’Història, Arqueologia i Arts cristianes (Ateneu Universitari Sant Pacià) i la Fundació Abadia de Montserrat 2025.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.